Fert kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Fert kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2020 16:26

Fert kelimesi dilimizde günlük hayatta çok sık kullanıldığı için anlamı merak edilmektedir. Eş anlamlı kelimeleri de bulunan fert kelimesinin anlamını ve eş anlamını Türk Dil Kurumunda bulmak mümkündür. Fert kelimesinin eş anlamı nedir? Sizlere bu kelimeyi detaylıca inceledik.

Haberin Devamı

Fert kelimesi dilimize Arapçadan girmiş bir kelimedir. Eş anlamlı kelimeler genellikle bir kelimenin Türkçe karşılığı olmaktadır. Fert kelimesi Arapça bir kelimedir ve Türkçe karşılığı birey kelimesidir.

 Fert Eş Anlamlısı

 Türk Dil Kurumuna göre fert kelimesi doğa içinde türü oluşturan tek varlıklardan her biri olarak açıklanmaktadır. Birkaç farklı anlamı daha olan fert kelimesi günlük hayatta bu anlam ile cümle içerisinde kullanılmaktadır.

 Eş anlamlı kelimeler yazılışları farklı fakat anlamları aynı olan kelimelerdir. Fert kelimesinin ise eş anlamlısı birey kelimesidir. Birey kelimesi ile fert kelimesi aynı anlam barındırmaktadır. Cümle içerisinde birbirlerinin yerine kullanıldıkları zaman anlam bütünlüğünde bozulma yaşanmamaktadır. Fert ve birey kelimeleri ile ilgili örnek cümleler şu şekildedir:

Haberin Devamı

 - Ailemizdeki tüm fertler bizim için değerlidir.

 - Ailemizdeki tüm bireyler bizim için değerlidir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!