Feng Shui’nin Çince kelime anlamı nedir? | Kim Milyoner Olmak İster? 25 Ocak Pazartesi

Güncelleme Tarihi:

Feng Shui’nin Çince kelime anlamı nedir | Kim Milyoner Olmak İster 25 Ocak Pazartesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 10:20

Türkiye’nin sevilen bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster ’de 25 Ocak Pazartesi günü yayınlanan programda Selçuk Yöntem ‘in sorduğu Feng Shui sorusu yarışmacıya zor anlar yaşattı. Peki, Feng Shui’nin Çince kelime anlamı nedir?

Haberin Devamı

Yarışmaya 25 Ocak Pazartesi katılan Yeşim Öztürk 30.000 liralık soruda, sorunun cevabını bilerek bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazandı.

SORU: Feng Shui’nin Çince ’deki kelime anlamı hangisidir?

A) Düzen ve disiplin

B) Gündüz ve gece

C) Rüzgar ve su

D) Güneş ve ağaç

CEVAP: Rüzgar ve su

FENG SHUİ NEDİR? NE İŞE YARAR?
Feng Şui, "rüzgâr" ve "su" anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir.

Feng Şui, eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamaya yönelik, uzayda mekânın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır. Bu terimin kaynağının "Rüzgârlar vahşi/ Güneş ılık/ Su berrak/ Ağaçlar gür" şiirinden geldiğine inanılır.

Feng Shui’nin Çince kelime anlamı nedir | Kim Milyoner Olmak İster 25 Ocak Pazartesi


Haberin Devamı

Beş bin yıllık geçmişi olan[kaynak belirtilmeli] Feng Şui öğretisinin, insanın varoluş özelliklerine uygun yaşam alanlarını düzenleme yöntemi olduğuna ve böylece daha sağlıklı yaşanılıp, mutlu ilişkiler kurulacağına, kişisel gelişimden kariyerimizi geliştirip kazanç artırımı sağlanabileceğine inanılır.

Feng şui coğrafî, dinî, felsefî, matematiksel, estetiksel ve ideolojik fikirlerin bir karışımını içeren ayrı bir Çin inanç sistemidir. Ancak bir din ya da tarikat değildir.

Bir yerin "iyi bir feng şui"ye sahip olması oranın doğayla uyum içinde olması, "kötü bir feng şui"ye sahip olması ise oranın doğayla uyumsuz olmasıdır. Feng şui bir dekorasyon stili değildir. Daha çok ana hatları birçok dekorasyon stili ile uyumlu bir disiplindir. İnsanlar genel olarak iyi bir feng şuiye sahip veya sahip değil diye tanımlanmazlar. Feng Shui bilimi evrensel ve gezegen üzerindeki her insan ile uyumlu olduğuna inanılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!