Feng shui modası yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Feng shui modası yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2001 12:31

Çin'de, yaklaşık 4 bin yıldan beri uygulandığı bildirilen ''Feng Shui'' yöntemleriyle evler dekore edilerek, şansın artırılabileceğine inanılıyor. ''Doğanın güçlerini ve enerjisini yönlendirme sanatı'' olarak nitelendirilen Feng Shui hakkında her şey, internetteki ''fengshui-tr.com'' adlı sitede yer alıyor.

Haberin Devamı

Sözlük anlamı ''rüzgar ve su'' olan Feng Shui, yaşanan iç ve dış mekanlarda insan hayatını etkileyecek olumlu etkenlerin artırılmasını, olumsuz etkenlerin de önlenmesini gösteren yöntemler olarak dile getiriliyor.

Bu yöntemler kullanılarak evren ile denge içinde yaşama sağlanabilirken, yaşanan mekan ve işyerlerinde şansın artması, pozitifenerjinin yayılmasının sağlanabileceği ifade ediliyor.

Feng Shui yöntemleriyle işyerleri ve evlerin nasıl düzenlenmesi gerektiğine ilişkin bilgilerin de yer aldığı sitede, mutfak, yatak odası, tuvalet, çalışma ve oturma odalarının dekorasyonların nasıl olması gerektiği anlatılıyor.

MUTFAK NASIL OLMALI ?
Feng Shui'ye göre, mutfak, insanların şansını doğrudan etkileyen mekan. Bu mekanı düzenlerken dikkat edilmesi gereken konuların başındaise elementlerin dengesi geliyor. Buna göre, ateş elementini temsil eden ocak veya fırınla su elementini temsil eden lavabonun, buzdolabı ve bulaşık makineleri ile yanyana veya karşılıklı olmaması gerekiyor.

Mutfak kapısı ile tuvalet kapısının karşı karşıya ve ocağın yer aldığı duvarın üzerinde pencere bulunmaması, yemek pişiren kişinin, arkasını mutfak kapısına dönmemesi gerektiğine inanılıyor.

Ocak ile tuvalet duvarının aynı olmaması gerektiği ifade edilirken,''tuvalet sifonu her çekildiğinde bereketiniz kalmayacaktır'' deniliyor.

YATAK ODASI
Sitede, hayatın üçte birinin uyuyarak geçirildiği dile getirilerek,enerjinin tekrar şarj etmesi ve iyi dinlenme için yatak odasının yerleştirme düzeninin çok önemli olduğu vurgulanıyor.

İyi bir uyku ve dinlenme için kesinlikle ayaklar kapıya doğru uyunmaması gerektiği belirtilirken, yatak odasında kullanılan çarşaf ve örtülerin düz renklerde seçilmesi, eğer desenli ise geometrik şekillerin tercih edilmemesi gerektiği dile getiriliyor. Bunun nedeni ise ''şekiller negatif enerji yayar ve rahatsız eder'' diye açıklanıyor. Yatak odasına ilişkin bazı öneriler ise şöyle:

''Kiriş altında uyumayın. Kirişler ayrılığı sembolize eder ve bunların altında uyuyan kişilerin sağlık problemleri olur. Bu kural oturma mekanları içinde geçerlidir. Böyle bir durumda kumaştan sembolik bir tavan yapın ve yatağın üzerine gelen kısmıyla kirişleri kaplayın.

Evli çiftler, tek kişilik iki ayrı yatağı yan yana koyup çift kişilik yatak olarak kullanmayın. Bu tip yerleştirme, çiftlerde ayrılığı sembolize eder.

Yatak odanızda mümkün olduğu kadar kırmızı ve altın renklerini kullanmayın. Bu renkler enerjinizi uyararak, uykuyu önler.

Yatak odanızda tv, müzik seti ve bilgisayar gibi elektronik aletleri bulundurmayın. Mümkün olduğu kadar az mobilya kullanın, temiz, düzenli tutun ki enerjinin akışı bütün odada yumuşak olsun.

Elektrikli battaniye ve su yatağı kullanmayın.

Sitede, tuvalet ve banyolar, yemek ve çalışma odalarının dekorasyonları için çeşitli öneriler sıralanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!