Fenerli futbolcular bonservis değerini 18 milyon Euro artırdı

Güncelleme Tarihi:

Fenerli futbolcular bonservis değerini 18 milyon Euro artırdı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 00:00

Chelsea’ye yenilerek Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe, performans ödülünün yanı sıra pazar payı geliriyle birlikte yaklaşık 20 milyon Euro kazandı.

Avrupa’daki başarılı performanslarıyla göz dolduran 18 futbolcu da bonservis değerini yaklaşık yüzde 50 ile 15 arasında artırdı. Çeyrek finale çıkarak prim yapan futbolcuların toplam bonservis artışı 18 milyon Euro oldu.

AVRUPA’daki başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe, önceki akşam oynanan çeyrek final karşılaşmasında Chelsea’ye yenilerek, yaklaşık 10 milyon Euro kaybetti. Bugüne kadar 12.5 milyon Euro kasasına koyan Fenerbahçe hem performans ödülü hem de pazar payı geliri olarak yaklaşık 20 milyon Euro kazandı. Fenerbahçeli 18 futbolcunun değeri de yüzde 50 ile 15 arasında prim yaparak 18 milyon Euro’luk değer artışı yakalamayı başardı.

EN DEĞERLİSİ ALEX: Şampiyonlar Ligi’ndeki başarılı performansıyla Fenerbahçe’de 3 futbolcu değerini yüzde 30 oranında artırdı. Takım kaptanı Alex 13 milyon Euro’luk bonservis değerini 1 milyon 950 bin Euro daha artırarak 14 milyon 950 bin Euro’ya çıkarmayı başardı. Özellikle attığı gollerle Fenerbahçe’yi bir üst tura çıkarmayı başaran Brezilyalı golcü Deivid 1 milyon 410 bin Euro’luk değer artışıyla bonservis bedelini tam 6 milyon 110 bin Euro’ya çıkarmayı başardı. Sevilla maçındaki penaltı kurtarışları ve Chelsea ile İstanbul’da oynan ilk maçta yakaladığı başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken kaleci Volkan Demirel, değerini 1 milyon Euro daha artırarak bonservis bedelini 4.5 milyon Euro’ya çıkardı.

GENÇLERDE YÜZDE 50 PİRİM: Fenerbahçe’nin genç yıldızları da bu yıl Avrupa’da dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Sezon başında 2 milyon 400 bin Euro’luk değeri olan Gökhan Gönül bonservis değerini yüzde 50 oranında artırdı. Uğur Boral’da değerini yüzde 50 oranında artırdı ve 3 milyon 300 bin Euro’luk bonservis değerine ulaştı. Sezon başında transfer edilen Colin Kazım ise son maçlardaki çıkışıyla bonservisini 3 milyon Euro’ya yaklaştırmayı başardı.

DEĞERİ PERFORMANS ARTIRIYOR: Futbolcuların bonservis değerindeki artışlar maçlarda gösterdiği performansla ölçülüyor. Ancak yaş, oynadığı mevki ve Avrupa Birliği pasaportu olması futbolcuların bonservis değerine doğrudan etki yapıyor.

Sadece Fenerbahçe değil, İstanbul da kazanacaktı

SADECE Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kaldıran takım değil aynı zaman takımın şehri de çok fazla prim yapıyor. MasterCard’ın yaptığı araştırmaya göre İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 2005 yılında oynanan final maçında Liverpool Şampiyonlar Ligi finalini kazandığı zaman bir sonraki sene tüketici harcamalarındaki artış, sponsorluk ve artan ticaret hacmi ile Liverpool şehrine yaklaşık 70 milyon Euro’luk bir nakit akışı sağlandı. 2004 yılında zaferin sahibi olan Porto sayesinde ise Portekiz’in Porto şehrine 12 milyon Euro’luk bir katkısı ölçüldü. Yani Fenerbahçe bu yıl kupayı kaldırabilseydi İstanbul’da bu kupadan pay alabilecekti.

Volkan Demirel

Eski değeri: 3.5 milyon Euro

Yeni değeri: 4.5 milyon Euro

Edu Dracena

Eski değeri: 5 milyon Euro

Yeni değeri:  6 milyon Euro

Diego Lugano

Eski değeri: 7.5 milyon Euro

Yeni değeri: 9 milyon Euro

Gökhan Gönül

Eski değeri: 2.4 milyon Euro

Yeni değeri: 3.6 milyon Euro

Gökçek Vederson

Eski değeri: 3.5 milyon Euro

Yeni değeri: 4.3 milyon Euro

Mehmet Aurelio

Eski değeri: 7.3 milyon Euro

Yeni değeri: 8.7 milyon Euro

Claudio Maldonado

Eski değeri: 3 milyon Euro

Yeni değeri: 3.6 milyon Euro

Colin Kazım

Eski değeri:2.2 milyon Euro

Yeni değeri:2.8 milyon Euro

Alexde Souza

Eski değeri: 13 milyon Euro

Yeni değeri: 14.9 milyon Euro

Deivid de Souza

Eski değeri: 4.7 milyon Euro

Yeni değeri: 6.1 milyon Euro

Semih Şentürk

Eski değeri: 3.5 milyon Euro

Yeni değeri: 4.2 milyon Euro
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!