FEMEN'den seçim eylemi

Güncelleme Tarihi:

FEMENden seçim eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2014 11:34

Ukrayna merkezli dünyaca ünlü Uluslararası Kadın Hakları Örgütü FEMEN, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki yıllarda oy kullandığı Burhaniye İlköğretim Okulu’nda soyunarak eylem yaptı. Vücutlarına slogan yazan iki FEMEN üyesi kadın yaka paça gözaltına alındı.

Haberin Devamı

FEMEN grubu üyesi iki kadın, Üsküdar'daki Burhaniye İlköğretim Okulu’na saat 12:00’de geldi.

Bir süre okulun giriş kapısında bekleyen FEMEN üyeleri, muhtar adayları tarafından dağıtılan reklam kağıtlarını aldı. Burada telefonla konuşan iki kadın, daha sonra okulun içerisine girdi.


2148 numaralı sandığın bulunduğu öğretmenler odasına oy kullanacakmış gibi giren kadınlar, slogan atarak üzerlerindeki mont ve gömleği çıkardı. Oy kağıtlarının bulunduğu masaların üzerine çıkan kadınlar, ayaklarıyla oy pusulalarını yere attı.

Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında eylemlerini sürdüren kadınlar slogan atmayı sürdürdü. FEMEN üyeleri bazı oy pusulalarını ellerine alıp havaya saçtılar. Bu sırada salon görevlileri ve polisler içeri girerek iki kadını yaka paça gözaltına aldı.

Kadınları koridora çıkaran polisler sürükleyerek başka bir salona götürdü. Bu sırada oy kullanmak için okula gelen vatandaşlar şaşkınlıkla olan biteni izledi. Yaklaşık bir dakika süren eylem sonrasında bazı vatandaşlar gazetecilere tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Dışarı çıkarılan kadınları bazı kişiler linç etmek istedi.

"O OKULU SEÇTİK ÇÜNKÜ..."

Hürriyet’e konuşan FEMEN lideri İnna Şevçenko, eylemci kadınların Fransız vatandaşı olduğunu söyledi.

Şevçenko, “Erdoğan önceki seçimlerde orada oy kullandığı için biz de protesto gösterimizi o okulda gerçekleştirmeye karar verdik” dedi. Ancak Başbakan Erdoğan bu seçimlerde oyunu Küçük Çamlıca Saffet Çebi İlkokulu'nda kullandı.

Şevçenko, gözaltında tutulan iki FEMEN üyesinin Pazartesi sabahı Kartal Anadolu Adliyesi'nde hakim karşısına çıkacağını belirtti.

FEMENden seçim eylemi

Cemre isimli genç kız, FEMEN eylemine destek olmak amacıyla çektiği fotoğrafı Twitter hesabı üzerinden paylaştı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!