Felaket ülkesi

Güncelleme Tarihi:

Felaket ülkesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Japonya'da sadece 24 saat içinde üç doğal afet birden yaşandı. Önce tayfun vurdu, sonra volkan patladı, ardından 6 şiddetinde deprem oldu.

Önce tayfun: 4 ölü

Felaketler halkası cumartesi günü başladı. Başkent Tokyo'nun güneyindeki Pasifik Okyanusu'ndaki adalar zincirini önce Kirogi Tayfunu vurdu. Şiddetli fırtına ve aşırı yağışlar yüzünden iki Kozushima Adası'nda iki ev ve bir tapınak çamur seli altında kaldı. Tayfunda en az 4 kişi hayatını kaybetti.

Sonra volkan gürledi

Adalarda oturanlar tayfunun yaşattığı gerilimi üzerlerinden atamadan bu defa komşu Miyakejima Adası'ndaki Oyama Yanardağı faaliyete geçti. 17 yıl aradan sonra uyanan Oyama Volkanı, havaya duman ve kül püskürttü. Bir süredir Oyama'nın uyanmasını bekleyen yetkililer, volkanın lav püskürtmesinin beklenmediğini açıkladılar.

Ardından 6'lık deprem

Miyakejima Adası'ndaki devin uyanmasından dokuz saat sonra bu kez tayfunun açtığı yaraları sarmaya çalışan Kozushima ve Niijima adalarında Richter ölçeğine göre 6 şiddetinde deprem meydana geldi. Bazı evlerde çatlaklar meydana gelirken, sarsıntının neden olduğu 10 ayrı toprak kayması yüzünden yol kenarlarında setler patladı. Depremde ölen ya da yaralanan olmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!