Fed toplantısı ne zaman yapılacak? Fed faiz kararı saatiyle ilgili bilgi

Güncelleme Tarihi:

Fed toplantısı ne zaman yapılacak Fed faiz kararı saatiyle ilgili bilgi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2020 11:46

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına odaklanmış durumda. ABD merkez bankasının vereceği faiz kararı bu hafta belli olacak. Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantısı öncesi karışık bir seyir izliyor. Peki, açıklanacak sonucun global bir etkiye sahip olacağı Fed toplantısı ne zaman yapılacak? İşte Fed faiz kararının belli olacağı tarih...

Haberin Devamı

Küresel piyasaların geçen haftayı pozitif tamamlaması sonrası yeni haftada ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı takip edilecek. Kovid-19 salgınına ilişkin kısıtlamaların hafifletilmesi ile yükseliş trendinde hareket eden borsalarda, yarın açıklanacak Fed kararları öncesi kar satışlarının da etkili olduğu görülüyor.

Fed faiz kararı ne zaman belli olacak?

Piyasalarda haftanın en önemli gündem maddesi ise Fed toplantısı ve Başkan Powell'ın demeçleri olacak.Fed'in faizi değiştirmesinin beklenmediği haftada Powell'ın ekonomik görünüme ilişkin demeçleri izlenecek. FED faiz toplantısı 10 Haziran Çarşamba günü yani bugün gerçekleştirilecek. Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının kararları saat 21.00'de açıklanacak.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

Haberin Devamı

10.00 Türkiye, mart ayı iş gücü istatistikleri

10.00 Türkiye, nisan ayı dış ticaret endeksleri

15.30 ABD, mayıs ayı Tüketici Fiyat Endeksi

21.00 ABD, FOMC kararları

21.30 ABD, Fed Başkanı Powell'ın basın toplantısı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!