Fazilet'te kongre kavgası

Güncelleme Tarihi:

Fazilette kongre kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Fazilet Partisi'nde ‘kongre kavgası’ patlak verdi. Yenilikçi kanat 6 ay içinde kongreye gidilerek, yerel genel seçimlere yeni yönetimle girilmesi için harekete geçerken, parti yönetimini ellerinde tutan ‘aksaçlılar’ buna karşı çıkıyor.

FP'de, Genel Başkan İsmail Alptekin'e karşı gelişen isyan, şimdi de yeni parti yönetiminin belirleneceği kongre talepleriyle yeni bir boyut kazandı. Bir süreden beri parti yönetimine karşı yürüttükleri muhalefeti gizli toplantılarla sürdüren genç kanat, hemen kongreye gidilmesi talebinde bulundu. Milletvekilleri tarafından da yüksek sesle dile getirilmeye başlanan kongre talebine, FP'deki en güçlü lider adaylarından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın da destek verdiği belirtildi. Hürriyet'e bilgi veren yenilikçi kanattan bir FP'li, ‘‘Biz, yerel genel seçimlere bu yönetimle girmek istemiyoruz. Seçimden önce, mesela en geç 6 ay içinde kongreye gidilerek partinin yeni genel başkanı ve yönetimi belirlenmeli’’ dedi.

Parti yönetiminde etkili olan, kapatılan RP'nin yasaklı lideri Necmettin Erbakan'ın yakın çalışma arkadaşlarının oluşturduğu ‘aksaçlılar’ grubu ise bu talebe karşı çıkıyor. Grup Başkanı Recai Kutan'ın yanı sıra Oğuzhan Asiltürk, Fehim Adak gibi ağır topların, kongrenin 1-2 yıldan önce yapılamayacağını savundukları bildirildi. Partiiçi muhalefetin sesini yükseltmesi, FP'nin, GİK ve Başkanlık Divanı üyelerinin yanı sıra, il ve ilçe örgütlerinin oluşturulması konularının ele alınacağı Kurucular Kurulu toplantısının yapılmasını da tehlikeye soktu.

Milletvekillerinin, bu toplantıda emanetçi lider İsmail Alptekin'in değiştirilerek, yerine Recai Kutan'ın getirilmesi taleplerini de getirmeye hazırlanmaları üzerine, geçtiğimiz hafta sonu Abant'ta yapılması planlanan toplantıyı son anda erteleyen parti yönetimi, bu hafta sonu Yozgat'ta yapılması düşünülen toplantıyı da erteleme eğilimine girdi.

ANKET ŞOKU

Bu arada Grup Başkanı Kutan'ın GİK ve Başkanlık Divanı'nda kimlerin yer alması gerektiğine ilişkin milletvekilleri arasında gizli bir anket yaptırdığı ortaya çıktı. Milletvekillerinin bu ankette ağırlıklı olarak Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Bülent Arınç gibi yenilikçi kanadın önde gelen isimleri ile değişimi savunan Abdülkadir Aksu ve Necati Çelik gibi isimlere yer verdikleri belirtildi. Kapatılan RP döneminde bu görevlerde bulunan ve Erbakan'ın yakın çevresini oluşturan isimlerin ise ankette öne çıkmadıkları kaydedildi. Parti yönetiminde büyük hoşnutsuzluk yaratan anketin sonuçları gizli tutuldu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!