Fazilet'li kayırma

Güncelleme Tarihi:

Faziletli kayırma
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

27 Mart seçimlerinden sonra bir kayınbiraderini işçi, diğerini de makam şoförü olarak belediyede işe alan Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç, iki akrabasını da ayda 1 milyon kira ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal konutlara yerleştirmiş.

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in, iki kayınbiraderine önce belediyede iş verdiği sonra da Alibeyköy'deki Büyükşehir Belediyesi'ne ait sosyal konutlara yerleştirdiği ortaya çıktı. FP'li Başkan Ahmet Genç'in kayınbiraderleri M. Mehmet Bölükbaşı ve Erdal Bölükbaşı'nın, 27 Mart 1994 yerel seçimlerinden hemen sonra işe alındığı ve 1995 sonlarında sosyal konutlara taşındığı anlaşıldı. M. Mehmet Bölükbaşı Eyüp Belediyesi'nde memur, kardeşi Erdal Bölükbaşı ise işçi kadrosunda çalışıyor. Erdal Bölükbaşı, işe alındığı tarihten bu yana Başkan Genç'in makam şoförü olarak görev yapıyor. Mehmet Bölükbaşı'na konut tahsis edilmesi için Eyüp Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mesken ve Gecekondu İşleri Müdürlüğü'ne 25 Ekim 1995'te yazılı bir başvuru yaptı. Erdal Bölükbaşı için yapılan başvurunun tarihi ise 6 Ekim 1995. İki başvuru da o sırada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 20 Aralık 1995'te onaylandı. Alibeyköy Çobançeşme'deki sosyal konutlarda dairelerin aylık kirası ise 1 milyon lira olarak belirlendi.

Tüzüğe aykırı

Konut tahsis belgesinde, tahsis sebebi olarak, ‘‘Eyüp Belediyesi'nde memur/işçi olarak görev yapmaktadır. Geliri kira bedelini karşılamamaktadır. Dar gelirli ve mağdur olduğundan konut tahsisi uygun görülmüştür'' ibaresi yer alıyor.

Belediye Memur ve Müstahdemleri Tüzüğü'nün 19. maddesi bu tür işlemlerin yasadışı olduğunu gösteriyor:

‘‘Belediye reisleri tayinleri kendilerine ait memuriyetlere baba, ana, oğul, kardeş, kayınbirader, kayınpeder, damat, enişte, yeğen, amca, dayı, teyze, hala, baldız, karı ve koca ve kızlarını tayin edemezler. Belediye reisiyle bu derece karabeti olan memurların reisin bulunduğu belediyede içtimaları caiz değildir. Bu derecedeki akraba bir dairenin aynı şubesinde veya heyette içtima edemez. Belediye reisinin intihap ve tayininden evvel nasbedilmiş memurların hakları mahfuzdur.''

Eyüp Belediyesi'nin başında bulunan Fazilet'li yöneticilerin yakın ve yandaş kayırmalarına daha önce de rastlanmıştı. Geçtiğimiz hafta içinde gazetemizde yayınlanan bir haberde tarihi Eyüp Meydanı'nda inşa edilen kaçak bir yapının FP'li bir işadamına ait olduğu ortaya çıkmıştı. Sözkonusu işadamının aynı zamanda FP Eyüp İlçe Teşkilatı binasının da sahibi olduğu anlaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!