Fay hattına ağaç dikelim

Güncelleme Tarihi:

Fay hattına ağaç dikelim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkan Yardımcısı, Orman eski Bakanı Ersin Taranoğlu, Türkiye'deki tüm fay hatları boyunca, değişik bir ağaç dikilmesini önerdi. Altı yakınını Adapazarı'nda yitiren Taranoğlu, önerisinin gerekçesini de şöyle açıkladı:

‘‘Fay hatları boyunca dikilecek bu ağaçlar farklı bir tür olmalı. Yani herkesin hemen anlayacağı bir işaret olacak. O zaman kimse, bu hat üzerine yapı yapmayı kafasına dahi koymaz. Çünkü, biz millet olarak unutkanız. Fay hatlarının haritalarını yayınlasak da, bir süre sonra bunları unutup, üzerine yapı dikeriz.’’

Adapazarı'nda deprem bölgelerini gezen Taranoğlu, şehrin boş bir kente dönüştüğünü belirterek, göç edenlerin geri dönmesini sağlayacak yeni bir yapılaşmaya gidilmesi gerektiğini söyledi.

Taranoğlu, Adapazarı çevresindeki tüm geniş arazilerin özel mülkiyete ait olduğunu vurgulayarak, ‘‘Özel alanları kumulaştırmak ve ücretlerini ödemek hem zaman hem de ekonomik bakımdan büyük sorun. Kamu alanları da ormanlık. Orman alanları fay hattının da dışında. Ne yapacağız, bilemiyoruz. Çeşitli tartışmalar oluyor, ondan sonra bir karara varılacak’’ diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!