Fatma Öcalan, İmralı Adası'ndan döndü

Güncelleme Tarihi:

Fatma Öcalan, İmralı Adasından döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 21:00

İmralı Cezaevi'nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan, ağabeyi ile görüşmek için gittiği İmralı Adası'ndan döndü.

Haberin Devamı

765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125. maddesine göre, “vatana ihanet” suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı Cezaevinde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma, yeğeni Dilek Öcalan, diğer mahkumlardan Şeyhmus Poyraz'ın yakını Felek Cızlaşmak ve Cumali Karsu'nun yakını Pervin Oduncu, ilçeye dönüş yaptı.

Fatma Öcalan, Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığının önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ben eziyet çektim, zorla gittim. Ayağım ağrıyor. İsteriz ki oradan çıkar başka ev hapsine getirmek isteriz. Oraya gidemiyoruz. Bu talebi ben de söyledim, kendi de söyledi. Aile içi görüşme yaptık. Belediye başkanlarından falan, seçimler hakkında konuştuk" dedi. Bir gazetecinin, "Yerel seçimlerle ilgili yorumu ne oldu?" sorusu üzerine Öcalan, "İyi yapmışlar, almışlar. Bizden taraflı hep belediye başkanları çıkmış, iyidir çok sevindim' dedi" yanıtını verdi.

Fatma Öcalan, "Cezasını evde mi çekmek istiyor?" sorusunu ise "Dedi; 'buradan çıkarsalar, ev hapsine alsalar iyidir, gider gelirsin.' Ayaklarım şeker olmuş, zorluk çektim" diye cevapladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!