Fatih’e yeni mersedes

Güncelleme Tarihi:

Fatih’e yeni mersedes
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 1998 00:00

Haberin Devamı

5 yıl süreyle siyasi yasaklı haline getirilen kapatılan RP'nin eski lideri Erbakan, iktidarı dönemindeki şatafatlı saltanatını eskisi gisi sürdürüyor. Özel uçakla hacca giden Erbakan, eşi Nermin Hanım'dan sonra, 18 yaşındaki üniversite öğrencisi oğlu Fatih'e de Mercedes aldı.

Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan, partisi kapatılıp, kendisine de 5 yıl siyasi yasak getirilmesine rağmen, iktidar dönemindeki ‘şatafatlı saltanatı’nı aynı şekilde sürdürüyor. Erbakan, eşi Nermin Erbakan'dan sonra 18 yaşındaki üniversite birinci sınıf öğrencisi oğlu Fatih'e de Mercedes marka spor bir otomobil aldı. Dünyaca ünlü Versace markasına olan tutkusuyla tanınan ve bu yıl ikinci kez hacı olan Fatih'in, Cuma namazlarına bu spor otomobiliyle gelmesi dikkat çekiyor. THY'den kiraladığı özel uçakla ailesi, yakınları ve Fazilet partililerden oluşan 150 kişilik bir heyetle hacca gidip 26'ncı kez hacı olan Erbakan, burada Suudi Arabistan Kralı Fahd'ın özel konuğu oldu. Erbakan, eşi, kızları, oğlu, torunları, kardeşi, yeğeni, dünürleri, 4 koruması ve torunlarının iki kadın bakıcısıyla birlikte gittiği Mekke'de, Kral'ın özel konuklarının ağırlandığı Kraliyet Misafirhanesi'nde kaldı. Erbakan, ‘‘Cenab-ı hak, hacca gidenlerin günahlarını affediyor. Allah, tekrar tekrar hacca gitmeyi nasip etsin’’ sözleriyle önümüzdeki yıllarda hacca yine gideceği mesajını da verdi.

ÇARŞIDA DOLAŞAMIYORMUŞ

Erbakan, FP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait ASKİ Sosyal Tesisleri'nde geçen cuma günü verdiği yemekte, RP'nin kapatılmasından sonra halkın kendisine ilgisinin daha da arttığını iddia etti. Halkın yoğun ilgisi nedeniyle artık Türkiye'de çarşı pazar dolaşamaz hale geldiğini belirterek, ‘‘Sokağa çıktığımız zaman hemen çevremiz sarılıyor’’ diyen Erbakan, hac sırasında diğer İslam ülkelerinin kendisine olan ilgisinin de önceki yıllara göre arttığını iddia etti. Erbakan şöyle dedi: ‘‘İslam aleminin bize gösterdiği büyük ilgi ve gösterilen iltifat nedeniyle, hacda da artık çarşı pazar dolaşabilmemiz imkansız hale geldi. Bizi görenler hemen atmaca gibi etrafındakileri yararak yanımıza gelip, çevremizi sarıyordu. Orada ancak Suudiler'in tahsis ettiği askeri birliklerin yol açması ve yine onların oluşturduğu askeri kordon sonucunda ibadet edebilmemiz mümkün oldu.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!