Fatih Belediyesi hangi partide? Fatih'in mevcut Belediye Başkanı Hasan Suver kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Fatih Belediyesi hangi partide Fatihin mevcut Belediye Başkanı Hasan Suver kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 11:08

İstanbul'un tarihi ilçeleri arasında yer alan Fatih'in belediyesinin hangi partide olduğu, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi, vatandaşlar tarafından merak edilen ve araştırılan konular arasında yer aldı. Söz konusu durum hakkında bilgi almak adına internette araştırma yapan vatandaşlar bir yandan da Fatih'in mevcut Belediye Başkanı Hasan Suver’in kim olduğunu araştırıyor. Peki, Fatih Belediyesi hangi partide?

Haberin Devamı

Fatih Belediyesi'nin 2014 Yerel Seçimleri'nde hangi parti tarafından kazanıldığı ve mevcut belediye başkanının kim olduğuna dair bilgiler, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri öncesi merak ediliyor. İşte, konuya ilişkin detaylar ve Fatih'in mevcut Belediye Başkanı Hasan Suver hakkında bilgi...

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde AK Parti adayı Mustafa Demir seçimleri kazandı. Mustafa Demir'in 2018'de milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından Fatih Belediyesi'nde yapılan seçimde yeni başkan Hasan Suver oldu. AK Parti, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde ise Mehmet Ergün Turan aday olarak gösterdi.

MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI HASAN SUVER KİMDİR?

1961 Sürmene doğumlu, ilk ve ortaokulu Trabzon'da, liseyi Samsun'da okudu, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Yapı ve Sosyal Değişme Ana Bilim Dalında yüksek lisans yaptı ve aynı okulda 'Aydınlar ve Sosyal Değişme' konulu tez çalışması gerçekleştirdi.

1979 yılından beri Fatih’te siyaset yapan Hasan Suver, Ak Parti Fatih İlçe Teşkilatı ikinci kurucu üyesidir. 2004 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Fatih Belediyesi meclis üyesi seçildi. Yine aynı tarihten itibaren 3 dönemdir belediye meclis üyeliğini ve Belediye Başkan Yardımcılığı ile Belediye Meclis Başkanlığı ve Fatih Belediyesi Başkan Vekilliği görevini sürdürdü.

Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Mümder üyesidir. Çeşitli yayın organlarında edebiyat, siyaset, sosyoloji, kültür tarihi ve felsefe üzerine makaleleri yayınladı. Şiirle de ilgilenen Suver, “Duyguların Gölgesinde” isimli kitabını şiirseverlerle buluşturdu.

30 Nisan 2018 tarihi itibari ile Belediye Başkanlığı’na seçilen Hasan Suver, evli ve üç kız çocuğu babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!