Fatboy Slim’e 6 ödül

Güncelleme Tarihi:

Fatboy Slim’e 6 ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2001 02:29

Amerikan MTV Video Müzik ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu. Dans müziğini önde gelen ismi Fatboy Slim, katıldığı 9 dalda tam 6 ödülü kazanarak bu yılki MTV'nin galibi oldu.

Ödül gecesinde sahneye çıkan Britney Spears ise soluk kesen şov ve şarkılarıyla davetlilere unutulmaz anlar yaşattı.

Önceki gece New York Metropolitan Opera House'da düzenlenen 18. Geleneksel MTV Video Müzik Ödülleri töreninde, U2, Eminem ve Janet Jackson'ı geride bırakarak yılın şarkısı seçilen ‘‘Lady Marmalade’’ ayrıca, başrolünü Nicole Kidman'ın oynadığı ‘‘Moulin Rouge’’ müzikalinin görüntüleriyle ‘‘filmden uyarlanılan en iyi klip’’ ödülünü de aldı.

Gecenin yıldızı Fatboy Slim'di. Fatboy Slim ‘‘Weapon of Choice’’ adlı videosu ile aday olduğu 9 dalda ödüllerin 6'sını topladı. Fatboy Slim, en iyi yönetmen, en iyi kareografi, en iyi sanat yönetmeni, en iyi montaj, en iyi sinematografi, en iyi çıkış ödüllerinin sahibi oldu.

AALIYAH'I ANDILAR

Gecede zafer sevinci yaşayan diğer grup da 'N Sync oldu. Özel efektlerin kullanıldığı videolarıyla ünlü pop grubu 'N Sync, tam 4 ödül aldı. ‘‘Pop’’ adlı kilibi ‘‘en iyi grup videosu’’ seçilen 'N Sync, en iyi pop, en iyi dans ve en çok halk oyu alan klip ödüllerine de sahip oldu. Megastar Michael Jackson ise ödül gecesinde 'NSync ile birlikte şarkı söyleyerek en büyük sürprizi yaptı. En iyi çıkış yapanlar ödülünü ise Mudvayne aldı.

Gecede, 25 Ağustosta klip çekiminden dönerken bir uçak kazasında yaşamını yitiren şarkıcı Aaliyah da anıldı. Ödül gecesinde sahneye çıkan Jennifer Lopez, Britney Spears, Linkin Park, U2, Jay-Z ve Elliot performanslarıyla izleyicileri büyülediler. Sanatçılar seslendirdikleri şarkıları Aaliyah'a adadılar.

MTV Video Müzik Ödülleri'nde diğer ödül dağılımları şöyle oldu:

En iyi erkek video klip: South Side (Moby)

En iyi kadın video klip: Let Me Blow Ya Mind (Eve)

En iyi rap: Ride Wit Me (Nelly)

En iyi Hip Hop: Ms. Jackson (Outkast)

En iyi rock: Rollin (Limp Bizkit)

Gecenin yıldızı

Fatboy Slim ‘‘Weapon of Choice’’ adlı videosu ile 6 ödül aldı. Fatboy Slim (ortada), aktör Christopher Walken (sağda), ve Spike Jonze ile ödülünü alırken.

Yılın şarkısı

Christina Aguilera, Lil Kim, Mya ve Pink'in seslendirdiği ‘‘Moulin Rouge’’ müzikal filminden ‘‘Lady Marmalade’’ şarkısı, yılın şarkısı ödülüne layık görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!