Fahri trafik müfettişi: Adımız muhbire çıktı

Güncelleme Tarihi:

Fahri trafik müfettişi: Adımız muhbire çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Trafik sorununu çözmek için gönüllü olarak çalışan fahri trafik müfettişi Ahmet Sevük, muhbir gibi görülmekten rahatsızlık duyduklarını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki toplantıda konuşan Sevük, ‘‘Biz vatandaşlık görevimizi yapıyoruz’’ dedi.

Kendisine bile trafik cezası yazılması için trafik ceza ihbar tutanağı düzenleyen fahri trafik müfettişi Ahmet Sevük, ‘‘Adımız başmuhbire çıktı’’ dedi. Trafik ceza ihbar tutanağında yer alan ihbar sözcüğünün kaldırılmasını isteyen Ahmet Sevük, ‘‘Biz vatandaşlık görevimizi yapıyoruz. Bizi muhbir gibi göstermeyin’’ dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Fahri Trafik Müfettişleriyle ikinci toplantısını Karayolları Genel Müdürlüğü Konferans salonu'nda dün yaptı. Toplantıya, Ankara Valisi Erdoğan Şahinoğlu, Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, Trafik Hizmetleri Başkanı Şevket Ayaz, fahri trafik müfettişleri ve trafikle ilgili diğer yetkililer katıldı.

Toplantıda, ceza ihbar tutanağı düzenleme şampiyonu olan ve müfettişler arasında ‘‘Kendisine bile ceza yazan şampiyon’’a çıkan Ahmet Sevük, ilginç önerilerde bulundu. Sevük, ‘‘Bana günde bir koçan tutanak yetmiyor. Bir koçanda 50 ceza tutanağı var. Polis bana sadece bir koçan tutanak verdiği için her gün emniyete gidip tutanak almak durumunda kalıyorum. Bize 2-3 koçan birden verilsin’’ dedi. Tutanakların üzerinde, ‘‘Trafik Suçu ihbar tutanağı’’ yazdığını hatırlatan Sevük, ‘‘Bana şimdi de baş muhbir adını taktılar. Tutanaktaki ihbar kelimesini kaldıralım. Biz ihbarcı değiliz. Vatandaşlık görevimizi yapıyoruz’’ dedi.

Trafik polislerinin fahri trafik müfettişlerini sevmediğini söyleyen Sevük, ‘‘Memurlar bize, 'yine mi sen' diye burun kıvırıyor. Bizi kendilerine rakip gibi görüyorlar. Oysa biz onlara yardımcı oluyoruz’’ diye konuştu. Bir keresinde kralları ihlal eden polis aracına hakkında da ihbar tutanağı tuttuğunu söyleyen Sevük, ‘‘Bana emniyet aracına da ceza yazılır mı dediler. Çok beddua, çok ah alacağımı söylediler’’ dedi. Trafik hizmetleri Başkanlığı'na önerilerde de bulunan Sevük, ‘‘Bizim yazdığımız tutanaklar, optik okuyucuyla okunsun. Faksla, internetle de ihbarlarımızı bildirebilelim’’ diye konuştu.

Trafik Hizmetleri Başkanı Şevket Ayaz, Türkiye'de 6 bin 805 fahri trafik müfettişi bulunduğunu söyledi. Bu sayıyı artıracaklarını söyleyen Ayaz, ‘‘Ankara'daki müfettişler bir yılda 89 bin 290 ihbar tutanağı düzenledi. Ülke genelinde 228 bin 338 ihbar tutanağı düzenlendi. En çok kırmızı ışık ihlali ve emniyet kemeri takmamak suçundan ihbar yapıldı’’ dedi Trafik müfettişlerinden 12'si alkollü araç kullanmaktan, 6'sı görevi suiistimalden, 4'ü ise asli kusurlu kaza yaptığı için müfettişlikten çıkarıldı. 1 kişi ise 5 kez aşırı hız yaptığından müfettişlikten çıkarıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!