Fahişe maymunlar

Güncelleme Tarihi:

Fahişe maymunlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2001 02:14

Eşcinsellik, ensest, fuhuş, ırza geçme, sadizm, pedofili gibi çarpık cinselliğin, hayvanlar aleminde de çok yaygın olduğu saptandı. Rus biyolog Viktor Dolnik'e göre, dişi maymunlar yiyecek karşılığı erkeklerle birlikte oluyor. Eşcinselliğe ise en çok köpekler arasında rastlanıyor.

Çarpık cinsel ilişkinin sadece insanlar arasında değil, hayvanlar arasında da görüldüğü üstelik çok da yaygın olduğu belirtildi. Rusya'da biyoloji dalında çalışmalar yürüten Prof. Dr. Viktor Dolnik, hayvanlar aleminde de eşcinsellik, pedofili, ensest ilişki, fuhuş, tecavüz, sadizm ve toplu seksin çok yaygın gözlemlendiğini söyledi. Yıllardır hayvanlar üzerinde araştırma yapan Prof. Dolnik, şu bilgiyi verdi:

‘‘Çarpık cinsel ilişki konusunda hayvanlar bizden farklı değil. Daha doğrusu biz insanlar, hayvanlardan pek farklı değiliz. Hayvanlar aleminde mastürbasyon, fahişelik, eşcinsel ilişki, pedofili, ensest, oral seks, ırza geçme, sadizm, toplu seks ve hatta nekrosadizm görmek mümkün. Sıradan insanın bunu fark etmesi ve değerlendirmesi güç, ancak bir çok gözlemde bu tespit edilmiş bir gerçektir.’’

FAHİŞELİĞİN ERBABI MAYMUN

Prof. Viktor Dolnik, dünyanın en eski mesleği olarak tanımlanan fahişelik konusunda hayvanlar aleminden şu örneği verdi:

‘‘Vervet maymunları ele alalım. Bu türün dişileri inanılmaz bir yetenekle yılın 3-4 ayını cinsel ilişkide geçirebiliyor. Bu süre zarfında çevresinde bulunan erkek maymunların yüzde 60'ı ile cinsel ilişkisi olabiliyor. Ama bunu aşırı cinsellik güdüsüyle yaptığını düşünmek büyük yanılgı. Dişi maymunun, kendini erkek maymuna teslim etmesi için bedel ödenmesi gerek. Bedel de, erkek maymun tarafından toplanmış yiyecek oluyor. Mantık çok basit, yiyecek getirdiysen istenen misafirsin. Böylece dişi maymun bir bakıma fahişelik yaparak hem kendisini, hem o yıl dünyaya gelen evlatlarını doyuruyor.’’

Köpekler eşcinsel oluyor

Hayvanlarda eşcinsel ilişkinin nedenlerini araştıran Prof. Dolnik, karşı cinsten fertlerin noksanlığı veya erişilmezliği ile doğru orantılı olarak eşcinselliğin yaygınlaştığını söyledi. Hayvanlar aleminde erkek erkeğe seksin en çok köpeklerde görüldüğü, ancak maymun, fare, fil, keçi, antilop ve daha birçok hayvan türü arasında yaygın olduğunu anlattı.

Kuşlar evliliği tercih ediyor

Bir başka çarpıcı örnek kuşların aile hayatıyla ilgili. Bazı kuş türlerinde dişi kuş, eş olarak bir erkek seçmiş olmasına rağmen, yavruları başka erkekle çiftleşmesi sonucu dünyaya gelebiliyor. Yani dişi kuş önce cinsel açıdan kendisine cazip gelen bir erkek kuşla çiftleşiyor, sonra da yavrularına babalık yapabilecek bir erkeği kendine eş olarak seçiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!