EYT mesajı: Çözemezlerse çözeriz

Güncelleme Tarihi:

EYT mesajı: Çözemezlerse çözeriz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2022 07:00

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İktidar ısrarımızla EYT’yi gündemine aldı ama çözmezlerse geldiğimizde biz çözeceğiz. Seçime az kaldı, sabredin” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 90 bininci yeni kadın üyesi Kütahyalı esnaf Adalet Bayrakkaya’yı makamında kabul ederek rozetini taktı. Kılıçdaroğlu, Bayrakkaya’nın EYT’yi (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) gündemlerine almalarını istemesi üzerine “EYT ana gündem maddelerimizden biri. Biz ısrar ettiğimiz için iktidar bir ekip kurdu ve EYT’yi gündeme aldı ama hiç üzülmeyin, çözmezlerse iktidara geldiğimizde biz çözeceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

“Esnaf ekonomik darboğazda. Zorda olan esnafın sürekli eleman çıkarmak zorunda olduğunu biliyoruz. En alt gelir grubunda olanlar ise barınma, yeme, içme gibi en temel gereksinimlerini dahi karşılamakta zorluk çekiyor. AKP Hükümeti’nin ‘Altta kalanın canı çıksın’ anlayışı yüzünden vergi adaletsizliği en çok alt kesimi etkiliyor. Biz bu sorunları çözeceğiz. Ekonomik krizi çözeceğiz. Seçime az kaldı, sabredin.

Haberin Devamı

YAPMADIĞINI YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrencilerle buluşmasında “KYK borçlarının affı veya indirimi var mı?’ sorusuna verdiği cevaba da değinen Kılıçdaroğlu, “Biz geri ödemenin, mezun olan öğrenci sigortalı bir işe girdikten sonra başlaması gerektiğini belirtmiştik, onu yapmadı, biz yapacağız” diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, Twitter’dan da kariyer sınavı için öğretmenlere seslenerek, “Bu saygısızlığa katlanmak zorunda değilsiniz, bu sınava girmeyin” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!