EYT için son durum bilgileri! Bakan Selçuk: Çalışmalar devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

EYT için son durum bilgileri Bakan Selçuk: Çalışmalar devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2020 13:40

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için son durum açıklaması, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. EYT için son durum bilgilerini Hürriyet Gazetesi ile paylaşan Selçuk, çalışmaların devam ettiğini ve durumun maliyetini aktardı. İşte, EYT için Bakan Selçuk'tan son açıklamalar

Haberin Devamı

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli bir açıklamada bulundu. EYT hakkında Hürriyet'e açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, son durumu değerlendirdi.

Emeklilikte yaşa takılanların yaş ortalamasının 43-47 olduğunu söyleyen Selçuk, “Bunların yüzde 80-90’ı da çalışmaya devam ediyor. Biliyorsunuz, emekliliği hak etmenin üç şartı var: yaş, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi. Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılanlar dediğimizde, yaştan dolayı emeklilik hakkını kazanamayanlar var. Konuyu etraflıca inceledik ve birden fazla alternatif üzerinden çalışıp maliyetleri çıkardık. Yüksek maliyetinin yanı sıra sosyal güvenlik reformundan bir geri dönüşü ifade ettiği için ilke olarak da karşıyız. Reformu geriye döndürmek aktüeryal dengenin bozulması demek” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!