Eylül sıcağı da kavuruyor

Güncelleme Tarihi:

Eylül sıcağı da kavuruyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2008 10:47

SONBAHAR mevsimine girilirken, Türkiye'nin büyük bölümü, kavurucu sıcakların etkisinden kurtulamadı. Mevsim normalleri üzerindeki hava sıcaklığının seyrettiği Muğla'nın tatil cenneti ilçelerinde eylül ayında ‘çöl sıcakları' yaşanıyor.

Gölgedeki sıcaklık, öğle saatlerinde Datça'da 33, Dalaman'da 35, Marmaris ve Fethiye'de 37, Bodrum'da 38, Milas'ta 39, Köyceğiz'de 40, Ortaca’da 41 dereceye kadar çıktı. İlçelerdeki güneş altında hissedilen sıcaklık ise, 50 dereceyi aştı. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'nün önündeki digital termometre, saat 11.00'de hava sıcaklığını 42 derece olarak ölçtü.
Sıcak nedeniyle ilçedeki sahiller ve sokaklar, sabahın ilk saatlerinden itibaren renkli görüntülere sahne oldu. Plajlar, sıcağının etkisinden kurtulmak, serinlemek isteyen tatilcilerle doldu. Başta vücuduna güvenen kadın turistler olmak üzere kimi sere serpe uzandı, kimi denizden çıkmadı, suda yakınlarıyla oynadı. Bazıları da denizin içine koydukları sandalyelerde oturup kitaplarını okudu. Haşemalılar ve bikinililer aynı sahili paylaştı.

Sahile gitmeyip, gezmeyi tercih edenler ise güneşin kavurucu sıcaklığından etkilendi. Bazı turistler, sıcağın etkisiyle olduğu yere yığıldı. Kimisi de buldukları gölgelik alanlara kendilerini atıp uzandı.

Meteoroloji yetkilileri, mevsim normalleri üzerinde bulunan bölgedeki hava sıcaklığının, hafta başında daha da artacağını açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün salı günü hava sıcaklığının Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de 40 dereceye kadar çıkacağını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!