Eylemci memuru ‘biber’lediler

Güncelleme Tarihi:

Eylemci memuru ‘biber’lediler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2001 00:00


Haberin Devamı

Ankara'da altı saat süreyle oturma eylemi yapan KESK üyesi memurlar, akşam Kızılay'a yürümek isteyince polisin müdahalesi ile karşılaştı. Polis, önce cop, daha sonra gaz bombaları kullandı. TBMM'de dün görüşülmeye başlanan Kamu Sendikaları Yasa Tasarısı'nı protesto etmek amacıyla dün Ankara'nın çeşitli yerlerinden gelen memurlar, Ziya Gökalp Caddesi'nde toplandı. 6 saatlik oturma eyleminin ardından Kızılay'a yürüyen KESK üyeleri altı panzerle oluşturulan polis barikatını geçmeye çalıştı. Polis, bu gruba ilk olarak copla müdahale etti. Daha sonra gaz timleri grubun üstüne gözyaşartıcı bomba atmaya başladı. Özellikle Sakarya Caddesi'ne atılan çok sayıda gaz bombasından vatandaşla birlikte polisler de etkilendi. Yaklaşık 45 dakika süren müdahelenin ardından göstericiler dağıldı. İstanbul'da ise Kadıköy'de yürüyüş yapan kamu emekçileri oturma eylemi başlattı. Ancak, Ankara'da basın açıklamasından sonra eylemin bittiğini öğrenen göstericiler kendiliğinden dağıldılar. Mersin'deki protesto eylemi sırasında Çevik Kuvvet polisi, eylemcilerin arasına girip grubu bölmeye çalışınca, arbede yaşandı. Sendika binasına sığınanlar, polislerin üst katlara ulaşmasını engellemek için sandalye ve masa fırlattı. Sandalye ve tahta parçalarının isabet etitiği 7 polis ile 8 eylemci memur yaralandı, 25 kişi gözaltına alındı. İzmir'de yaklaşık bin 500 kamu çalışanı dün saat 12.00'de Konak'taki Sümerbank binası önünde toplandı. Kamu çalışanları oturma eylemi yaptılar. Edirne, İzmit ve Trabzon'da da KESK'e bağlı kamu çalışanları protesto gösterileri yaptı.

Coplar konuştu

Ankara'da KESK üyelerinin Kızılay'a yürümek istemeleri üzerine polis harekete geçti. Kamu çalışanları polisin copları altında ara sokaklara dağıldı.

Gaz maskeli polis kıskaca aldı

Kask ve gaz maskesi takmış Çevik Kuvvet Timleri ara sokaklarda kovaladıkları göstericileri yakalarken, slogan atmamaları için ağızlarını da kapattı.

Göz gözü görmedi

Çevik Kuvvet’in arasında bulunan gaz timleri arbedenin ortasına çok sayıda gözyaşartıcı bomba attı. Göstericilerle, vatandaşlar da gazdan etkilendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!