Eylem emiri internetten

Güncelleme Tarihi:

Eylem emiri internetten
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

TİKB'nin chat'çi 4 militanı yakalandı

GAZİ Mahallesi ve Ümraniye olaylarının yıldönümü öncesi, çevre esnafı kepenk kapatmaya zorlayan ve eylem yapmak için hazırlık yaptıkları belirtilen yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyesi 3'ü kadın, 4 kişi yakalandı. Örgütün üst düzey sorumluları olduğu bildirilen militanların, internet aracılığıyla sahte isimler kullanarak haberleştikleri ve eylem emirlerini ‘chat’ yaparak verdikleri bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, tehdit mahiyetinde örgüt imzalı bildiri dağıtan ve esnafı kepenk kapatmaya zorlayarak, buralarda eylem yapma hazırlığında olan 4 kişi gözaltına alındı.

Küçükçekmece ve Ümraniye'deki 2 ayrı hücre eve düzenlenen baskında yasadışı TİKB örgütünün üst düzey sorumlularından oldukları belirtilen Atiye Kuzgun, Merve Karabulut ve Zeynep Akar'sahte kimlikli, Sercan Köse, Nazife Köse ve Ahmet Tellioğlu iye Ayşe adlı 4 militanın eylem hazırlığında oldukları belirtildi.

Hücre evlerinde yapılan aramalarda 59 adet 7.65 çaplı mermi, 2 adet bilgisayar, 4 bin Avusturya Şilini, 31 bilgisayar disketi, bol miktarda örgütsel doküman, örgüt tarafından basılmış bomba yapımını gösteren kitapçık, Gazi Mahallesi'nde yapılacak eylem planlarını içeren dokümanlar bulundu. Sorgulamaları tamamlanan 4 kişi, DGM'ye sevk edildi.

Çığ 2 can aldı, 1 kişi kurtuldu

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'ne bağlı Koçsırtı Köyü yakınlarında 6 kişi, önceki gün çığ altında kaldı. 3 kişi kendi imkánlarıyla kurtulurken, ekipler 1 kişiyi yaralı kurtardı, 2 kişinin de cesedi çıkarıldı.

Köylülerden Ömer Demirel, Enver Soysal ve Abdullah Soysal kendi çabalarıyla kurtuldu. Kurtarma ekipleri diğer 3 köylünün kurtulması için bir süre çalıştı. Ancak yoğun tipi nedeniyle çalışmalara akşam ara verildi. Dün sabah erken saatlerde yeniden başlayan kurtarma çalışmalarında Feyzi Batıdan (29) ve Ubeydullah Ulama'nın (35) cesetleri çıkarıldı. Mehmet Sözer ağır yaralı bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!