Evrensel erkek hakları

Güncelleme Tarihi:

Evrensel erkek hakları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

Liberter Erkek Hareketi, İnternet'te fırtınalar kopartıyor; hem de TürkçeKadın haklarının ardından, erkek haklarını savunan sayfalar da İnternet'te boy göstermeye başladı. Hem de ülkemizde, üstelik Türkçe...

http://xoom.com/hassas/ adresine bağlandığınızda, Liberter Erkek Hareketi isimli bir grup tarafından hazırlanan ‘‘Hassas Dengeler’’ isimli bir sayfayla karşılanıyorsunuz. Kadınların tüm yaptıklarını, erkekçe yorumlayan ‘‘Hassas Dengeler’’ sayfalarında ‘‘Her erkek haklarını bilmeli, bilmiyorsa öğrenmeli’’ sloganı kullanılıyor.

Sitenin ana sayfasında yer alan manifestoda ‘‘Biz, kadınların masum ya da salak olmadığını, daha konforlu olduğunu bildikleri için aptal olmayı öğrendiklerini düşünüyoruz’’, deniliyor.

Liberter Erkek Hareketi Ağ sitesinde, ‘‘Feministler neden eşitlik yerine imtiyaz talep ediyor?’’, ‘‘Kadınlar neden eksik işe daha fazla ücret alıyor?’’, ‘‘Neden ev kadını var?’’, ‘‘Erkekler karılarını neden dövüyor?’’ gibi ilginç pekçok sorunun cevabı aranıyor.

Site sayfalarında kadınlar hakkında yazılmış fıkraları, söylenmiş sözleri bolca bulmak mümkün olabildiği gibi ‘‘Eli Öpülesi Kadınlar’’ isimli bir bölüm de bulunuyor. Ağır Posta isimli bölümde ise kadınlar hakkında çeşitli kitaplardan yapılan alıntılar yer alıyor.

Liberter Erkek Hareketi'nin gözüpek sözcüsü Fikret Abi ise ‘‘Şeytanın adı düzendir’’, diyor. ‘‘Kadın düzenin müttefikidir. Onun için ailenin ve toplumun direği olduğu söylenir. Doğrudur’’, diye devam eden yazıda ilginç fikirler, sağlam bir mantıkla savunuluyor.

Mizahi bir üsluba sahip site sayfalarında bizi en güldüren bölüm ‘‘Çocuğunuza karınızın isim vermesine engel olmalısınız. Bu, en doğal hakkınız. Böylece ortalıkta, Berke, Egemen, Batanay, Bige, Alptuğ, Egeberk, Tuğçenaz gibi isimlerin dolanmasına engel olmuş olursunuz’’, diyen bölümdü. Siz hangi bölümlerine gülersiniz ya da kızarsınız bilemeyiz ama site sayfalarındaki zekayı görmemezlikten gelmeyin. http://www.xoom.com/hassas/

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!