Evren: Gülen'in kazancı dinci örgütlerden

Güncelleme Tarihi:

Evren: Gülenin kazancı dinci örgütlerden
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2006 15:19

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, Marmaris'in Armutalan Beldesi'ndeki Beyaz Evi'nde ilginç açıklamalar yaptı. Eğitime büyük önem verdiğini vurgulayan Kenan Evren, Fethullah Gülen'in okullarında öğrenim ücretlerinin düşük olmasının, bütün il ve ilçelerdeki ‘dinci’ örgütlerin para toplayıp göndermesi sayesinde mümkün olduğunu öne sürdü. Evren, “Onun kazancı başka yerden. Ayrıca genelde başarılı öğrencileri okullarına alıp beyin yıkadıktan sonra, sanki kendileri yetiştirmiş gibi lanse ediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Kanal D'de yayınlanan Genç Bakış programı için evinin kapısını gazetecilere açan Kenan Evren, eğitim konusunda son derece hassas olduğunu ve şu anda da tüm nüfuzunu okullar için harcamaya özen gösterdiğini belirtti.

Fethullah Gülen cemaatine ait kolejlerine de değinen Evren, “Fethullah Gülen'in okullarının ucuz olduğu söyleniyor. Ama bilinmiyor ki, bu kişi paraları başka yollardan kazanıyor. Bütün il ve ilçelerimizde vakfının şubeleri var. Buralarda dinci örgütler tarafından büyük paralar toplanıp merkeze gönderiliyor. Bu paralarla da okullar yapılıp masraflar karşılanıyor. Sonra da tabii ki okul ucuz oluyor. Ayrıca genelde başarılı öğrencileri okullarına alıp beyin yıkadıktan sonra, sanki kendileri yetiştirmiş gibi lanse ediyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

“TAVLA ARKADAŞIM VEFAT ETTİ”

Beyaz Ev'deki hayatını anlatan Evren, eski Parlamenter ve turizmci Lidya Oteli'nin sahibi Mustafa Deliveli ile vefatına kadar iyi arkadaş olduklarını ve her gün görüşerek tavla oynadıklarını kaydetti. Kenan Evren artık fazla dışarıya çıkmadığını, zaman zaman açılışlara katıldığını belirterek şunları söyledi:

“Kalbime giden damarlardan birisi yüzde 60 tıkalı. Bu nedenle doktorlar heyecan ve üzüntüyü yasakladı. Deliveli sağken, tavla oynadığımızda hile yapıp beni kızdırırdı. Zaten onun vefatından sonra bir kez deniz kenarında bir oteldeyken, Emel Müftüoğlu ile karşılaştık. Bana ‘Paşam benimle de tavla oynar mısınız’ diye sordu. Olur dedim. Neden oynamayalım? Bana ‘Sizi yenerim ama’ deyince güldüm. Sonra gerçekten 5-0 yenildim. Şaşırdım. Ama basın benim yendiğimi yazdı.”

“PARA VERENE TABLO YAPARIM”

88 yaşında olmasına rağmen bilincinin son derece yerinde olduğunu belirten Evren, elinin titremesinin ise ırsi olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yaptığı resim sayısını hatırlamadığını, istek üzerine sipariş tablolar da yaptığını anlatan Evren, “Kıbrıs'tan bir kişi benden Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın tablosunu istedi. Yapıp gönderdim. Vakfa 10 milyar lira gönderdi. Para verene tabii ki tablo yaparım. Sonuçta bu paraları eğitime harcıyorum” dedi.

YATAK ODASI

Haberin Devamı

Son günlerde bir köpek tablosu üzerinde çalışan Kenan Evren, ilk kez evinin yatak odasının da kameraların görüntülemesine izin verdi. Tripleks evde oturan Kenan Evren'in rahatsızlığı nedeniyle merdiven çıkmaması için evin içine asansör yapılmış. Bodrum'daki evine de aynı şekilde asansör yapılıyormuş.

Bodrum katında bir odası bulunan evin salonunda misafirlerini kabul eden, üst katta ise çalışma, yatak odaları ve resim atölyesi bulunan Evren, yorulmamak için bütün gününü çalışma odası ve resim atölyesinde geçirdiğini anlattı. Giriş kapısında Arapça yaldızla yazılan besmele yazısı bulunan yatak odasında, iki kişilik bir yatağın baş ucunda Evren'in eşi, annesi ve babasının büyütülmüş fotoğrafları yer alıyor.

Haberin Devamı

Armutalan'ın tepesinden Marmaris ve Yalancı Boğaz'ı gören yatak odasında gardırop, ceket, pantolon ve gömlekler için ayaklı askılıklar dikkat çekiyor. Yatak odasının yanındaki çalışma odasında, Kenan Evren'in Balıkesir'de orta öğrenimde çektirdiği siyah beyaz bir fotoğrafı ile 2 yıl önce İzmir'de çekilen bir başka fotoğrafı da bulunuyor.

“KRAVAT MI, EŞEK YULARI MI?

Yaptırdığı Marmaris Koleji'nde öğrencilerle yarım gün geçiren Kenan Evren, lise birinci sınıfta askılıkta gördüğü bir kravata kızdı. Evren,  kravatın sahibi gence “Bunları kısacık bağlıyorsunuz eşek yularına benziyor. Siz eşek de görmemişsinizdir ki yularını bilesiniz. Kravat uzun bağlanır. Kısa kravat bağlanmasını bu okulda yasakladım” dedi.

Haberin Devamı

17 yaşındaki lise 2'nci sınıf öğrencisi Meriç Demirtaş'ın sakallarına da şaşıran Kenan Evren “Ben Harbiye'ye geçtiğim zaman bile sakalım yoktu. Ancak okulu bitirdikten sonra yeni yeni terlemeye başlamıştı. Senin babanın da sakalı gür mü” diye sordu. Meriç Demirtaş, okula gecikmemek için tıraş olmadığını belirterek özür diledi.

Anaokulu ve orta öğrenim sınıflarında derse giren Kenan Evren, öğrencilerle sohbet etti. Bir ana sınıfına kendi adının verildiğini görünce şaşıran Evren, “Bundan haberim yoktu, sürpriz oldu” dedi. Evren daha sonra yemekhanede öğrencilerle birlikte tavuk suyu çorba, kıymalı patates oturtma, yoğurtlu ıspanak, salata ve tatlı yedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!