Evlilik vaadiyle kadınları dolandıran sahte binbaşı yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Evlilik vaadiyle kadınları dolandıran sahte binbaşı yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2016 09:47

Adana'da, sosyal medyada tanıştığı ondan fazla kadını evlilik vaadiyle kandırıp 150 bin liradan fazla kredi çektirip dolandıran cezaevi firarisi sahte binbaşı yakalandı. Ali Yaşar yakalanınca polise 'Beni yakalamasaydınız Türkiye'nin cari açığını kapatacaktım' dedi

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, 12 dolandırıcılık olayından 6 yıl 7 ay 15 gün kesinleşmiş hapis cezası ve 5 bin 344 lira para cezası alan Ali Yaşar, bir süre önce cezaevinden firar etti. Polis firar eden hükümlünün fotoğrafını dağıtarak yakalanması için çalışma başlattı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma ekipleri, Seyhan ilçesinde nişan yaptığı bir kadınla düğün alışverişi yaparken  dolandırıcıya benzeyen bir kişiyi fark etti. Polis yanına gittiği şahıstan kimlik sordu. Bir infaz koruma memuruna ait olan kimlik kartının bu kişiye ait olmadığından şüphelenen polis, şahsı parmak izi çalışması için Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdü. Yapılan çalışmada şahsın infaz koruma memuru olmadığı, kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar eden Ali Yaşar olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Evlilik vaadiyle kadınları dolandıran sahte binbaşı yakalandı

Polis, Ali Y'nin evinde yaptığı aramada, binbaşı kamuflajı, başka bir isme ait istihbarat binbaşı kaşesi, isimliği, binbaşı kıyafeti ile çekilmiş çok sayıda fotoğraf ele geçirdi.

Kendini sosyal medyada tanıştığı kadınlara istihbarat binbaşısı olarak tanıtan Ali Y.'nin özel kamuflaj, isimlik, üniforma, kaşe yaptırdığı hatta evindeki bir odayı makam odası gibi yaptırıp sosyal medyada tanıştığı kadınlarla görüntülü konuşarak onları kandırdığı belirlendi. Polis sahte binbaşının bu yöntemle 10'dan fazla kadını evlilik vaadiyle kandırdığı ve 150 bin liradan fazla kredi çektirip dolandırdığını tespit etti. Suçlamaları kabul eden Ali Y'nin polise, "Beni yakalamasaydınız Türkiye'nin cari açığını kapatacaktım" dediği öğrenildi.  Zanlı işlemlerin ardından önce adli tıp birimine götürülüp sağlık kontrolünden geçirildi daha sonra adliyeye sevk edildi. Adliyede yapılan işlemlerin ardından Ali Y., cezaevine götürüldü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!