Evlerinin yolunu polis kapattı

Güncelleme Tarihi:

Evlerinin yolunu polis kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Baltalimanı Emirgán Caddesi'nde bulunan Polis Moral Eğitim Merkezi'ne ait iki binanın arasından geçen ve Villa Taylan'a ait geçiş yolu, polisler tarafından bahçe kapısı kilitlenerek kapatıldı.

EMİRGÁN yoluna çıkışı kapatılan binanın yönetici ve sakinlerinin yaptıkları tüm müracatların sonuçsuz kalması sonucu Villa Taylan'a geçiş bir türlü açılmadı. Belediye ve Tapu Kadastro kayıtlarında binaya çıkan üç metrelik yol görünmesine rağmen polisin yolu kapattığını belirten bina yöneticisi Sacit Şadalak şöyle dedi: ‘‘Binamızın tüm giriş çıkışları 1988 yılından beri bu yoldan olmaktadır. Polis Moral Eğitim Merkezi'nin açılmasından sonra bu yolu kullanmamız engellenmeye çalışılıyor. Daha sonra yan taraftaki arsayı alarak ikinci bir bina yapıldı. Bu iki bina arasında kalan yol binamıza belediye tarafından gösterilen iki yoldan biridir. Diğer yol ise yapılan ikinci binanın otoparkından geçmekte ve binaya merdiven yardımıyla çıkılabilmektedir. Araç girişine uygun değildir. Araç giriş çıkışı sadece Polis Moral Eğitim Merkezine ait iki bina arasındaki yoldan yapılabilmektedir.’’

Sarıyer Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün kayıtlarında da Polis Moral Eğitim Merkezi'nin iki binası arasındaki üç metrelik alanın yol olarak göründüğünü kaydeden bina sakinleri, Villa Taylan'da sekiz dairenin bulunduğunu ve herhangi bir acil durumda binaya geçişin mümkün olmayacağını da dile getirdiler. Bina sakinleri, ‘‘Yolun kapatılması yüzünden belediyenin çöplerimizi dahi almak için geçiş yapmaları mümkün değil. Hastalık var, yangın var, bu durumlarda araçların içeriye girişlerini nasıl sağlayacağız’’ dediler.

Kendilerine herhangi bir açıklama ya da mahkeme kararı gösterilmeksizin yapılan bu harekete anlam veremeyen Villa Taylan sakinleri, haklarını aramak için bütün yollara başvuracaklarını dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!