Evlerini TKP’ye miras bıraktı, yeğenleri dava açtı

Güncelleme Tarihi:

Evlerini TKP’ye miras bıraktı, yeğenleri dava açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2012 10:28

Beş yıl önce hayatını kaybeden 77 yaşındaki emekli hemşire Necla Omay, vasiyeti gereği mal varlığını Türkiye Komünist Partisi (TKP), Nazım Hikmet Kültürevi ve yakın arkadaşı Betül Arım ile doktoru Ayşe Selmin Kayhan’a bıraktı. Bunun üzerine Omay’ın yeğenleri mirasta adı geçen kişi ve kurumlara vasiyetin iptali davası açtı.

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nden Burak Kara'nın haberine göre, beş yıl önce hayatını kaybeden 77 yaşındaki emekli hemşire Necla Omay, vasiyeti gereği mal varlığını Türkiye Komünist Partisi (TKP), Nazım Hikmet Kültürevi ve yakın arkadaşı Betül Arım ile doktoru Ayşe Selmin Kayhan’a bıraktı. Bunun üzerine Omay’ın yeğenleri mirasta adı geçen kişi ve kurumlara vasiyetin iptali davası açtı.

 

Omay’ın yeğeni Doç. Dr. Tolga Omay, halasının mirasının kötü niyetli kişilere pay edilmesine itirazı var, “Halamın mirasının TKP’ye ya da Nazım Hikmet Kültürevi’ne kalması bizi rahatsız etmez. İkisi de kurumsal kimliği olan yerler. Ama o vesayetin Betül Arım ve doktoru Silmin Kayhan’a kalmasının altında başka işler var. Halam vefat ettikten 2 ay sonra ortaya çıkan Arım ve Kayhan vasiyetten pay almaları bizi rahatsız ediyor. Çünkü, halam Necla Omay kimsesizler mezarlığına gömüldü, o zaman bu yakın arkadaşları neredeydi. Halam kendi rızasıyla mal varlığını vermedi, arkadaşı bildiğimiz Betül Arın ve Ayşe Selmin Kayhan çok çirkince davrandılar. Bizden habersiz evin içine girmek istemişler, ama halam vefat edince eve giremeyeceklerini anlamışlar ve savcılığa başvurmuşlar. Betül Arım bir roportajında ‘halamın akıl sağlığını yerinde olmadığını ve psikolojik tedavi gördüğünü söylüyor’ diyor. Bu beyan kendisine ait, böyle bir insanın yaptığı vasiyetname zaten otomatik olarak düşüyor” diyor.

 

Haberin Devamı

Omay’ın tartışmalı vasiyetinde üç ev, bankada 15 bin TL var. 1970’lerde Türkiye İşçi Partisi’ne (TİP) üye olan Omay, son yıllarda siyaset olarak TKP’ye yakınlaşmış. Partinin tüm yürüyüş, miting ve etkinliklere katılmış. Yıllarca devlet hastanelerinde hemşire olarak çalıştıktan sonra emekli olup özel hemşirelik yapmış. Hatta Atatürk’ün eski eşi Latife hanım’a da bakmış. Omar hemşirelikten kazandığı ile Nişantaşı, Harbiye ve Sakarya Karasu’da aldığı üç ev almış.

 

Haberin Devamı

TKP: Bu davadan rahatsız

 

TKP Avukatı Özgür Murat Büyük ise kendilerine bırakılan miras ile ilgili şunları söyledi, “Biz Omay’ın bize bıraktığı mirası yeğenlerinin açtığı iptal davasından sonra öğrendik. Biz Necla hanımı tanıyoruz, yıllardır partilidir kendisi. Bu şekilde bir davaya gelmemiz bizi çok üzdü. Şu an dava ‘vasiyetnameyi yazdığı sırada akli degesi ne durumdaydı’ aşamasına geldi. Ocak ayında dosya Adli Tıp’a gönderildi. Buna göre akli dengesi ile ilgili rapor gelecek. Partinin bir maddi beklentisi yok. Yasal mirasçı olmadığımız için reddi miras durumu da yok. Yeğenleri de tanıdığımız insanlar. Omay’ın mirası evde tesadüfen savcı tarafından bulunuyor. Yaşlılığa bağlı unuktanlık olurdu ama yaşamının sonuna kadar ne yaptığını bilen biriydi. Omay son günlerine kadar TKP ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne gelen biriydi. Bize böyle bir miras bıracacağını söylememişti. Böyle bir vasiyeti olduğunu kimseye söylememiş, ama birkaç defa günlüğüne ve not defterine de yazmış bu vasiyeti. Mevduatının bir kısmını da partiye bırakmış. Biz davanın bitmesini ve durumdan kurtulmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!