Evlere prezervatif servisi

Güncelleme Tarihi:

Evlere prezervatif servisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 02:05

Trust Condom, Dünya AIDS Haftası kapsamında condom kullanımına dikkat çekmek için Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, Mersin'de yalnızca prezervat'daki Kushimoto Sokağı'ndaki mağazanın açılışına Trust Condom Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göğebakan, Genel Müdür Yardımcısı Emel Şimşir ile çok sayıda davetli katıldı.

Genel Müdür Yardımcısı Şimşir, AIDS’le mücadele kapsamında gerçekleştiren uygulama çerçevesinde 250 bayilik verileceğini belirterek, halkın prezervatif hakkında daha bilinçli hale gelmesini amaçladıklarını söyledi. Şimşir, “Birçok kişi prezervatife hala ‘balon’ muamelesi yapıyor. Bazıları ise vibratör ile eşdeğer tutuyor. Biz ise bunun bir cinsel ürün olmadığını, sağlık ürünü olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kadın doğum hapı nasıl bir sağlık ürünüyse, prezervatif de aynı şekilde sağlık ürünüdür” dedi.

/images/100/0x0/55ea9184f018fbb8f8888000
Mersin genelinde halka, cinsel bilgiler içeren 150 bin AIDS bilgilendirme broşürü dağıttıklarını ifade eden Şimşir, yakın zamanda eğitim çalışmalarına da başlanacağını söyledi. Şimşir, Siirt’te köylere giderek vatandaşları cinsel sağlık açışından bilinçlendirme seminerleri verdiklerini vurgulayarak aynı çalışmaya Mersin’deki okullarda da devam etmek istediklerini belirtti. Mağazasında yalnızca prezervatif satılacağını belirten Şimşir, telefonla da evlere servis yapabileceklerini kaydetti.

Öte yandan mağaza açılışı sırasında, caddeden geçen vatandaşlara tanıtım için prezervatif dağıtıldı. Bazı vatandaşlar ürünü rahatca alırken, bazıları da basın mensuplarının çekim yaptığını fark ederek promosyonları almadan yoluna devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!