Evlenecek en üst katta oturacaktı

Güncelleme Tarihi:

Evlenecek en üst katta oturacaktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2011 00:00

Şehit Er Rıfkı Damar toprağa verildi. Oğlunu 1 gün önce rüyasında gördüğünü belirten baba Mustafa Damar, “Rüyamda, ‘Baba yetiş, beni kurtar’ diyordu. Ama ben kurtaramadım. Yeni ev yapıyordum. Teras katını ona verecektim. ‘Düğün işlerini hızlandıralım’ demişti” diye ağladı.

Haberin Devamı

OSMANİYE’nin Zorkun Yaylası Hacbel Mevkisi’nde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen 21 yaşındaki Er Rıfkı Damar, dün Konya, Kadınhanı İlçesi’ne bağlı Kurthasanlı Köyü’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Terhisine 6 ay kalan Damar, dönüşünde evlenecekti. Evlendikten sonra en üst katında oturmayı planladığı evin inşaatında babasıyla birlikte çalışmıştı. 5 çocuk babası Mustafa Damar, oğlunu 1 gün önce rüyasında gördüğünü belirterek, “Rüyamda, ‘Baba yetiş, beni kurtar’ diyordu. Bana tek cümle söyledi ama ben kurtaramadım. Yeni ev yapıyordum. Teras katını ona verecektim. Bana da ‘Hasat iyi geçtiyse düğün işlerini hızlandıralım’ demişti. Yarıda bırakıp gittin oğlum böyle mi olacaktı?” diye ağladı.  

İŞTE ŞEHİDİN HAZIRLADIĞI O KLİP / WEB TV

OSMANİYE'DE ÇATIŞMA / WEB TV

Damatlık nasip olmadı

Rıfkı Damar’ın annesi Firdevs Damar, “Oğluma damatlık giymek nasip olmadı” dedi. Oğlunun Mayıs ayında kızı Aysel’in düğünü için izinli geldiğini, en son 2 gün önce görüştüklerini belirten Firdevs Damar, “Bize arkadaşıyla bir çay bahçesinde oturduğunu söyledi. Bizlerin nasıl olduğunu sordu. Neşeliydi” dedi. Şehidin kardeşi Serkan Damar ise “Mayıs’ta geldiğinde sürekli şehit olacağına dair sözler söylüyordu. Sanki şehit olacağı yüreğine doğmuştu” diye konuştu.

Haberin Devamı


15 gün önce klip yapmış

/images/100/0x0/55ea92fdf018fbb8f888e199

  
Askere gitmeden önce babasıyla birlikte inşaatlarda çalışan Kadınhanı Ata İçil Lisesi mezunu Rıfkı Damar’ın şehit olmadan önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaştığı klip, sevenlerini ağlattı. Klipte sanatçı Murat Başaran’ın şehitler için yazdığı “Üzülme anne” şarkısının üzerine, birliğindeki asker arkadaşlarının da bulunduğu fotoğraflar yer alıyor. Acı haberi duyan sosyal paylaşım sitesindeki yüzlerce arkadaşı da, Damar’dan geriye kalan fotoğraf ve klibine yorum yaparak, üzüntülerini ve teröre karşı tepkilerini dile getirdi.

Teselli etti

RIFKI Damar’ın cenazesi toprağa verilmeden önce, Konya’nın Kadınhanı İlçesi’ne bağlı Kurthasanlı Köyü’ndeki baba evine getirildi. Ayakta durmakta zorlanan şehidin annesi Firdevs Damar’ı kadın assubay teselli etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!