Evlenecek çiftlere genetik test önerisi

Güncelleme Tarihi:

Evlenecek çiftlere genetik test önerisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2007 10:37

KAYSERİ'deki Talesemi ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, yeni evlenecek çiftleri kanser hastalıklarına karşı uyarırken evlilik öncesi genetik test yaptırmalarını istedi.

Kentte faaliyetlerine başlayan Talesemi ve Lösemililer Derneği yönetim kurulu üyelerini basınla tanıştı. Toplantıda yeni evlenecek çiftlere önerilere bulunan dernek başkanı Faruk Başdemir, çiftlerden evlilik öncesi kanser hastalıklarına karşı genetik test yaptırmalarını istedi. Talasemi ve lösemi hastalarının her geçen gün artığını hatırlatan Başdemir, “Halkımız genetik test yaptırarak hastalıkların önlenmesine katkıda bulunabilir. Özellikle, yeni evlenecek gençler, nikah öncesi genetik kan testleri yaptırsın. Sağlıklı çocuk dünyaya getirmek için bunlara uymak gerekir” diye konuştu.

Dernek olarak çalışmalar başlatıklarını anlatan Faruk Başdemir, derneğe üyelerinin yararına sergi açacaklarını kaydetti. 14 Haziran'da açılacak sergide ressam Erol Baykaldı'nın yağlıboya resimlerinin satışa sunulacağı bildirildi.
Dernek çalışmaları içerisinde kendi hastalarının tedavi gördüğü hastaneleri denetleyeceklerini belirten Faruk Başdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hastaneler özel temizlik şirketleri tarafından temizleniyor. Ucuz ve vasıfsız elemanlarla işlerini ne kadar yaptıkları ortada. Tüm sağlık hizmeti veren kurumlar ayaklarını denk alsın. İşini yapamayanlar tesislerini kapatsın. İşini en iyi yapanlar gelsin, Talasemi ve lösemi hastaları, insana insan gibi davranılan Avrupalı yaşam istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!