Evinden bunlar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Evinden bunlar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 21:56

Suç örgütü elebaşısı Sedat Şahin, dün sabah İstanbul Beykoz’daki bir çiftlik evine düzenlenen operasyonla iki adamıyla birlikte gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında husumet bulunan ‘Sarallar’ ve ‘Şahinler’ gruplarına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürüyordu. Son operasyonda Beykoz’daki evinden kaçmayı başaran Sedat Şahin’in yakalanması için özel bir ekip oluşturuldu. Teknik ve fiziki takibin yanı sıra istihbarat çalışmaları sonucu, Şahin’in Beykoz Öğünce köyünde lüks bir çiftlik evinde gizlendiği belirlendi. Büyük bir gizlilik içinde yapılan hazırlıkların ardından dün sabah çiftlik evine operasyon düzenlendi. Şahin ve iki adamı yakalandı. Çiftlik evinde yapılan aramada 2 LAW, 9 Kalaşnikof, 20 tabanca ve 1 çuval mermi ele geçti.

Evinden bunlar çıktı

Haberin Devamı

‘DEVLETE KARŞI BOYNUMUZ KILDAN İNCE’

İddiaya göre, polis Sedat Şahin’e “Yakalandın” diyerek yasal haklarını okudu. Şahin’in de “Devlete karşı boynumuz kıldan ince” diye cevap verdiği belirtildi. Gözaltına alınan Şahin ve iki adamı, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. İki gruba yönelik operasyonla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamade, “silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, silahlı suç örgütüne üye olmak, kasten adam öldürme, kasten adam öldürmeye teşebbüs, yağma, yağma amaçlı tehdit, kasten adam öldürmeye azmettirmek, kasten yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından cezalandırılması talep edildi. 

HUSUMET 13 YILDIR DEVAM EDİYOR

Sedat Şahin ve Saral grupları arasında 2004 yılında başlayan husumet 2005 yılında Saral Grubu lideri Hüseyin Saral’ın İtalya’da vurulmasıyla alevlendi. Son olarak Sedat Şahin’in kardeşi Vedat Şahin’in Nişantaşı’nda öldürülmesiyle iki grup arasındaki savaş zirveye çıkmıştı. Azmettirici olduğu öne sürülen Yakup Kerem Saral yurtdışına kaçtı.

Saral grubu 16 Mayıs 2016’da, Şahin’in Beykoz’daki villasını uzun namlulu silahlarla taradı. Saldırıda kayınvalidesi yaralanan Şahin, karşı saldırı başlattı. 30 Kasım 2016’da iki gruba yönelik düzenlenen operasyonlarda 52 kişi gözaltına alınmış, Sedat Şahin ise kaçmıştı.

BAKMADAN GEÇME!