Evi yanan ressama destek yağdı

Güncelleme Tarihi:

Evi yanan ressama destek yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2021 07:00

Trabzon Sürmene’de, çevre sorunlarına çizdiği tablolarla dikkat çekmeye çalışan ressam Gökçe Erhan (37), kültür balıkçılığı tesislerine karşı basın açıklamasına saatler kala çıkan yangında küle dönen 2 katlı evinin enkazında ağlayarak kalan eşyalarını aradı. Erhan, kendisine yeni ev yapılması için başlatılan desteklere teşekkür etti.

Haberin Devamı

Sosyal medyada binlerce kişi, evi yanan Gökçe Erhan için destek mesajları paylaştı. Sanatçı Haluk Levent de Gökçe Erhan’a destek verilmesi ve ev inşa edilmesi konusunda AHBAP üyelerine çağrıda bulundu. Birçok kişi ve sivil toplum kuruluşu da Erhan’a yeni bir ev yapılması için gerekli desteği vereceklerini açıkladılar.

Yanan evin geri geleceğini ancak kirletilmesi halinde denizin ve doğanın geri gelmeyeceğini anlatan Erhan, “Ben ressamım, tıpa tıp aynısı yerine gelebilir o ruhu işleyebilirim fakat deniz geri gelmez. Onun için yangına değil buna odaklanmam gerek” dedi.

Evi yanan ressama destek yağdı

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Trabzon Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise “Gökçe Erhan jandarmaya verdiği ilk ifadesinde kendisinin şüphelendiği veya şikâyetçi olduğu kişi veya kişilerin bulunmadığını beyan etmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!