Evi iade ediyoruz

Güncelleme Tarihi:

Evi iade ediyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM eski Başkanı Kalemli, MESA firmasından kızına aldığı lüks daireyi iade edeceklerini söyledi. Daireden kızının ısrarı nedeniyle vazgeçtiğini belirten Kalemli, ‘‘Kişisel olarak benimle uğraşanlar var. Çok kimsenin canını yaktım’’ dedi. Şebnem Kalemli Özcan ise ‘‘Alın teriyle aldığımız ev bize zehir oldu. Babamın da çok canı sıkıldı’’ diye konuştu.

TBMM Genel Kurul inşaatını yapan MESA firmasından kızına aldığı süper lüks daireden dolayı eleştirilere hedef olan TBMM eski Başkanı Mustafa Kalemli, ‘‘Kızım evi istemiyor, iade edeceğiz’’ dedi.

Kalemli, TBMM Genel Kurul inşaatını yürüten taşeron firmalardan biri olan MESA'nın Eskişehir yolunda bulunan Koru Sitesi'ndeki konutlarından kızına bir ev aldığını ve fiyatının da 25 milyar lira olduğunu söyledi. Kalemli, henüz konutun parasını ödememesinin nedenini ise İstanbul'da sattığı 2 dairenin parasını alamamasına bağladı. Kalemli, şöyle konuştu:

‘‘25 milyar lira konut bedelini ödeyebilmek için 2 dairemi sattım paraları bugün, yarın elime gelecek. Dairenin parasını ödeyeceğim. Bu konutları MESA'dan almayı tercih etmemin tek nedeni, evi beğenmiş olmamız. Menfaat ilişkisini düşünmek büyük bir saygısızlıktır. Eğer böyle bir şey olsaydı, MESA'dan almaz, başka yerden almalarını isterdim. Ben enayi miyim? Gayet açık bir şekilde alışveriş yaptım. Üstelik Meclis Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonra bu konu gündeme geldi. Kayınbiraderimin aldığı daireyle ilgim yok. Ancak kendi aldığım daireyi iade etmem söz konusu olmaz. Bu durumda suçlamaları ve menfaat sağladığım iddialarını kabul etmiş olurum.’’

KIZI KARŞI ÇIKTI

Ancak Kalemli'nin değerlendirmelerinden yarım saat kadar sonra Hürriyet'i arayan kızı Şebnem Kalemli Özcan, babasının ısrarına rağmen o evde oturmayacağını açıkladı. Şebnem Kalemli Özcan şöyle dedi:

‘‘Alın teriyle alınmış o ev bize zehir oldu. Artık o evde oturamam. Geri verilmesini istiyorum. Babamın canını çok sıktı, ona bir şey olacak diye korkuyorum. Babam ısrar ediyor, ama ben iade edilmesini istiyorum. Zaten Türkiye'de yaşamıyorum, ABD'ye gideceğim. Eve de ihtiyacım yok. Böyle bir evi de istemiyorum.’’

Kalemli de daha sonra Hürriyet'e, ‘‘Ben iade etmememiz gerektiği konusunda ısrarlı oldum. Ama kızımı ikna edemedim. Bu evde oturmak istemiyor. Ben de ısrarıma rağmen onun kararına uyacağım’’ dedi.

ÇOK CAN YAKTIM

Kalemli, kendisine yönelik saldırıların siyasi nedenlerden kaynaklandığını belirtti. Meclis Başkanlığı döneminde kişisel olarak sorunlar yaşadığı yöneticiler olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘‘Siyasi bir sonuç seziyorum. Benim eski davranışlarımı gözönüne alırsanız bazı siyasi gruplar üzerime geliyor. Böyle giderse Türkiye'de büyük projelere imza atacak, mesuliyet alacak kimse bulunamayacak. Benimle birtakım sürtüşmeleri olanlar da var. Bunlardan kaynaklanıyor. Çok kimsenin ayağına bastım, canını yaktım.’’

Kalemli, Genel Kurul inşaatının Emlak Konut tarafından en ucuz teklifi veren şirketlere ihale edildiğini belirtti. Salonun 20.3 milyon dolara malolacağını belirten Kalemli, projedeki gümüş kapı ve televizyon sisteminden de vazgeçildiğini belirtti. Kalemli, ‘‘Meclis'in ödeyeceği miktar bu. Bunun içinde koltuk, masa ne kadara malolmuş bunun ayrımını bilemem. Meclis bu paranın tamamını da ödemedi. İster itiraz eder, isterse gecikme zammı alır. Bu yeni başkanın yetkisinde. Çalınmış, yutulmuş, yenmiş bir şey yok. İsterse ödeme yapmazlar’’ dedi.

Süper lüks site

Korusitesi’ndeki MESA yetkilileri, Kalemli'nin kızının dairesinin bulunduğu bloklarda, satılık hiç daire kalmadığını bildirdiler. Kalemli, dairenin fiyatını 25 milyar olarak ifade ederken, MESA satış elemanları, bu dairelerin fiyatları hakkında bilgi sahibi olmadıklarını öne sürdüler. Komşularıysa, oturdukları dairelerin 360 metrekare olduğunu belirterek, ‘‘Bu daireler, Nisan ayında 30-35 milyar lira arasında satıldı. Şu anki değeri ise 45-50 milyar lira arasında. Tek kat 4 odalı bir dairenin fiyatı bile 30 milyar liraya çıktı’’ dediler.

MESA Koru Sitesi konutları, Ankara'nın yeni yerleşim alanı içinde yer alıyor. Eskişehir yolu üzerinde bulunan Konutkent'te MESA ile birlikte başka kooperatif alanları da bulunuyor. Çevresi tamamen villalarla çevrili olan bloklar 14 ve 18 kat olarak yapılmış. Konutların üçüncü katından itibaren iç dubleks daireler yer alıyor. En üst katlardaki dubleks daireler ise daha geniş bir kullanım alanına ve büyük bir terasa sahip bulunuyor.

Sitede, postanesinden alışveriş merkezlerine, sinemasından tenis kortlarına kadar, rahat yaşam için her türlü konfor düşünülmüş. Binaların alt katlarında dubleks daireler için birer kapalı garaj yer alıyor. Apartman girişinde ise yönetici, kapıcı ve teknisyenler için ayrı bir oda var. Dairede herhangi bir elektrik, su ve beyaz eşya arızası olduğunda teknisyenler anında müdahele ediyor. İki asansörü bulunan binaların girişinde ayakkabı boyası makinesi bile yer alıyor.

Dairelerin içinde halıdan, beyaz eşyaya kadar her şey bulunuyor. Her bloğa bir çiçek adının verildiği sitede, zemin katında yer alan iki odalı bir dairenin fiyatı 10.5 milyar liradan başlıyor. Dubleks dairelerin fiyatları ise 50 milyar liraya kadar çıkıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!