'Evet diyoruz ödleri patlıyor'

Güncelleme Tarihi:

Evet diyoruz ödleri patlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2017 21:45

MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Vatana ‘evet’ diyoruz ödleri patlıyor. Bayrağa ‘evet’ diyoruz öcü görmüş gibi parlıyorlar. Öğütülmüş buğday başakları gibi dağılıyorlar” dedi. Bahçeli, partisinin Yenikapı’da düzenlediği ‘Evet Mitingi’nde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YIKAR, BİÇER, AŞAR GEÇERİZ

“Türklük yeminimizdir, kardeşlik yeminimizdir, milli beka yeminimizdir, bağımsızlık yeminimizdir. Yeminimizden dönmeyiz. Döndürmeye, çiğnemeye veya çiğnetmeye çalışanları da yıkar, olmadı biçer, daha olmadı aşar geçeriz. ‘Evet’ iradesini her duyduğumda Türkiye’nin önünün açıldığını görüyorum. Vatana ‘evet’ diyoruz ödleri patlıyor. Bayrağa ‘evet’ diyoruz öcü görmüş gibi parlıyorlar. Mukaddesatımıza ‘evet’ diyor, mukadderatımıza sahip çıkıyoruz. Öğütülmüş buğday başakları gibi dağılıyorlar. Bunları alayını birden korkudan tir tir titretiriz. Bu ‘evet’lerle kim başa çıkabilir. Bu ‘evet’lere hangi çıldırmış kafa tutabilir. Hangi melun emel kara çalabilir.

KANDİL YA DA PENSİLVANYA

Türkiye’ye destek verdik, milli duruş gösterdik, yedek lastik, baston, can simidi, vagon olarak alçakça itham edildik. Geçmişte Türk milleti için itiraz ettiğimizde saldırıya uğradık. Bugün ‘evet’ diyoruz yine aynısı yaşanıyor. Bizi anlamayanlar, anlamak istemeyenler paslı namlularına fitne mermilerini sürerek kontrolsüzce ateşliyorlar. Zannediyorlar ki pes edeceğiz. Biliniz ki bileğimizi bükemezler. Bize diş geçiremezler.

Haberin Devamı

Bir CHP milletvekili, ‘evet’ diyenleri İzmir’e kadar kovalayıp denize dökmekten bahsetse de, bunların alayı 16 Nisan’a kadar kabus görecekler, sonunda sandığın dibine çakılacaklardır. Kaçacak tek yerleri ya Kandil ya da Pensilvanya’dır. Durmasın CHP ‘hayır’ desin, susmasın PKK aman bittik diye ‘hayır’ türküsü söylesin. Eli kanlı aydınlıkçılar ‘hayır’ mayası çalmaya, FETÖ’cü hainler ‘hayır’ı savunmaya, DHKP-C, Avrupa ülkeleri ‘hayır’ propagandasına devam etsinler. Milli hesap bir hafta sonra görülecektir.”

SİYASETTEKİ BYLOCK'ÇULAR ZAMANLA ÇIKAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul mitingi öncesinde, kendisini izleyen bir grup gazeteciye değerlendirmelerde bulundu. Afyonkarahisar’dan Antalya’ya geçerken verdiği molada sorularımızı yanıtlayan MHP Lideri Bahçeli özetle şunları söyledi:
“(ByLock’çu milletvekilleri iddiası) 15 Temmuz’da, bu kadar geniş bir alanda bu kadar gözü kara bir darbe teşebbüsünün olduğu yerde siyasiler de açıklanır. Fakat ByLock kullananlardan şu an için çok sayıda asker, yargı, eğitim mensubu var. 100 bini aşkın kullanıcıdan bahsediliyor. Bunların içinde siyasiler kimdir, o söylenmiyor. Zaman içinde ortaya çıkacak gibi geliyor bana.
Bilgilendirme toplantılarına katılan arkadaşlarımız, halka anlatıldığı vakit karşı bir soruyla karşılaşmadıklarını ifade ediyorlar. ‘Hayır’ diye düşünenler olmuş olsa da ‘evet’e doğru bir kıvrılma var. Biz de mitinglerdeki katılım ve heyecan ile sorularımıza karşı aldığımız cevaplarda bazı olumlu yaklaşımlar görüyoruz.

Haberin Devamı

ERKEN SEÇİM OLASILIĞI

Partileri kanaatlerini kamuoyu ile paylaşırken bir gerilim yaratılıyor. Kararsızlar, ‘Bu tartışmanın neresinde olayım’ noktasında bir karara varmakta güçlük çekiyorlar. Biz, başından bu yana ‘Evet de hayır da diyen bu ülkenin evlatlarıdır’ ifadesini kullanmıştık, şimdi bu düşünce bütün siyasi partiler tarafından kullanılır hale geldi. Ama tabii ‘hayır’ kavramının arkasındaki birtakım güçlerin de netleşmesi ‘evet’e dönüşümü hızlandırıyor.
Burası Türkiye, her ihtimal söz konusu olabilir. Ancak Türkiye’de bir istikrara ihtiyaç var çünkü çember daralıyor. Yapmak isteyenler için de kapı açık. Parti yönetiminde her ihtimali dikkate almak lazım. İleri ki günlerde seçim olursa, olursayı hemen olur anlamında yorumlarsanız diyeceğim bir şey yok ama benim planlamamı ona göre yapmam lazım.
ERDOĞAN’IN
TÜRKEŞ ZİYARETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alparslan Türkeş beyin 20’nci ölüm yıldönümü münasebetiyle çok sade, herhangi bir kalabalık taşımadan, sadece kendisi, özel kalemi ve danışmanıyla birlikte Türkeş beyin mezarını ziyaret etmesi güzel bir davranıştır. Keşke bütün siyasi partilerde büyük hizmetlerde bulunan insanlar zaman zaman ziyaret edilse, onlar anılsa. Ziyaretin ardından Sayın Erdoğan’ı telefonla aradım, kendilerine teşekkür ettim. Bu bizim ikinci kez telefonda konuşmamız. İlki grup konuşmasından sonra üzerinde durduğumuz konular vardı, onlarla ilgili düşüncelerini söylemişti, odur. O da memnun olduğunu söyledi.
mUmut ERDEM/
AFYONKARAHİSAR-ANTALYA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!