Evden çıkanlar şoke etti! İşte Adnan Hoca'nın cephaneliği...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2018 11:04

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Adnan Oktar grubuna yönelik düzenlediği operasyonda adreslerde ele geçen aralarında otomatik silah görünümlü dürbünlü pompalı tüfeklerin de bulunduğu 93 silah sergilendi. 17 binin üzerinde merminin de ele geçtiği operasyonda, aralarında ruhsatsızların da bulunduğu silahların kriminal incelemesinin sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 Temmuz 2018 günü başlattığı operasyonda aralarında 'Adnan Hoca' olarak tanınan Adnan Oktar ve grubuna yönelik operasyonda 190 kişiyi gözaltına aldı. Adnan Oktar, Didem Ürer ve Oktar Babuna'nın da aralarında bulunduğu 169 kişi tutuklandı. 21 kişinin serbest kaldığı operasyonda 45 kişinin aranmasına devam edildiği bildirildi.

Mali Şube ekiplerinin Adnan Oktar grubunun adreslerinde yaptığı aramalarda 17'si ruhsatlı 23 tüfek, 65'i ruhsatlı 70 tabanca İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından sergilendi. Otomatik silah görünümlü pompalı tüfeklerde dürbün olması dikkat çekerken, adreslerde 17 binin üzerinde de mermi ele geçtiği bildirildi. Ele geçen silahların kriminal incelemesinin sürdüğü, geçmişte herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadıklarının bu incelemeden sonra netlik kazanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Gruba yönelik operasyonda, şüphelilerin silah ruhsatlarını nasıl aldıkları savcılığın mahkemeye sevk yazısında belirtilmişti. Sevk yazısında, "Gruptaki birçok kişi, gerçeğe aykırı kuyumculuk faaliyetleri üzerinden alınan ruhsatlarla silahlandırılmışlardır’’ denilmişti.

Adnan Oktar grubundan ayrılan eski mürit Ümit Kuruca, “Kedicikler bile iki silah taşıyordu. Silah ruhsatlarını kurdukları kuyumcu dükkanları sayesında alıyorlardı. Kuyumcu dükkanı açtırıyordu Adnan Oktar, ama içinde hiç altın maltın yok. Kuyumculuk yapmıyordu. Sözde kuyumcu dükkanı diye silah ruhsatı alınıyordu. Bunun gibi bir çok örneği var” açıklamasında bulunmuştu.

Kediciklere yönelik silah eğitimini baskın sırasında polise ateş açan örgüt üyesi Mert Sucu'nun verdiği öne sürülmüş, eğitimin de atış poligonların da verildiği iddia edilmişti. Silah eğitimi alan kediciklere önce bir silah verildiği, örgüt içinde güven kazandıktan sonra, örgütten kaçmayı düşünen diğer kızlar üzerinde korku ve caydırılık etkisi yaratmak için güven kazanan kediciklere çift tabanca verildiği öne sürülmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!