Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Mayıs ayı ödemeleri bekleniyor

Güncelleme Tarihi:

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak Mayıs ayı ödemeleri bekleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2022 13:26

Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı araştırılıyor. Evde bakım desteği bakım ihtiyacı olan engelli, hasta ve yaşlı ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla veriliyor ve düzenli olarak her ay belirli günlerde hesaplara yatırılıyor. Evde Bakım Maaşı Yatan Iller, e-Devlet üzerinden de sorgulanabiliyor. Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak?

Haberin Devamı

Evde bakım maaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından engelli, yaşlı ve hasta vatandaşlar ile ailelerine ekonomik destek sağlamak için her ay ödenmektedir. Mayıs ayının ortalarının gelmesiyle, evde bakım parası yatan iller listesi de araştırılmaya devam ediyor. İşte, bu kapsamda son bilgiler...

EVDE BAKIM MAAŞI YATTI MI, NE ZAMAN YATIRILACAK?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatırılıyor.

Diğer yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı 15 Mayıs'tan itibaren hesaplara yatırmaya başlayacaklarını açıkladı.

Bakıma muhtaç engelli yakınının bakımını üstlenen hak sahibi başına aylık 2.354 TL Ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 278 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı yarından itibaren hesaplara yatırmaya başlıyoruz. Bu ay 543 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanacak. Yarın başlayacak ödemeler 20 Mayıs’ta tamamlanacak. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!