Ev kadınlarına mikro kredi

Güncelleme Tarihi:

Ev kadınlarına mikro kredi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2007 16:34

ZONGULDAK Valiliği ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nca, Mikro Kredi Projesi kapsamında 7 ev kadınına 700'er YTL'lik kredi verildi.

Türkiye Grameen Mikrokredi Projesi Zonguldak Şubesi'nde düzenlenen törene, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Prof.Dr. Aziz Akgül ve kredi alacak ev kadınları katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, ev kadınlarını üretken hale getirmek istediklerini belirterek, “Kısa bir süre önce mikro kredi uygulamasını başlattık. Ev hanımlarının yapabileceği çok güzel uygulamalar var. Amacımız insanımızı üretken hale getirerek bu sayıyı artırmaktır” dedi.

Amaçlarının insanlara yardım vermek değil, kendi işlerini kurabilecekleri ön sermaye ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu söyleyen Prof. Dr. Aziz Akgül ise, “Bu proje kapsamında 1998 yılından bugüne kadar 5 bin 700 kişiye 7.5 milyon YTL kredi verdik. Geri dönüş oranı yüzde 100 oldu. Zonguldak'ta da ilk etapta 7 evhanımına 700'er YTL verdik. Teminat, kefalet, icra ve mahkeme takibi yok. Hedefimiz 2010 yılına kadar Türkiye'nin her yerinde mikro kredinin uygulandığı bir ortam oluşturmak” diye konuştu.

Prof. Dr. Akgül, “Milletvekilliği dönemimde en son aldığım üç aylık maaşım olan 24 bin 400 YTL'yi bağışladım. Bu bağış, 45 dar gelirli kadınımızın birer yıllık kredilerine tekabül ediyor. Yani ortalama olarak her kadınımıza 500 YTL kredi verdiğimizi düşünürsek, ortalama 45 kadınımıza 1 yıllık kredi imkanı sağlamış olacağız” dedi.

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili olan ve 22 Temmuz'da yapılan genel seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Prof. Dr. Akgül, Temmuz ayında aldığı son üç aylık milletvekili maaşı olan 24 bin 400 YTL'yi Ankara, Diyarbakır, Batman, Mardin, Yozgat ve Zonguldak'ta valiliklerin ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın ortaklaşa yürüttüğü Türkiye Grameen Mikrokredi Projesi'nde kullanılmak üzere bağışlamıştı.

Proje kapsamında 700 YTL alan Yeter Uzun, aldığı krediyi elişleri yapmak için sermaye olarak kullanacağını belirterek, projeyi uygulayanlara teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!