Ev eğlencesinde AMD Live dönemi

Güncelleme Tarihi:

Ev eğlencesinde AMD Live dönemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2006 00:00

AMD yaptığı açıklamada, dijital eğlencede bundan sonraki adımın AMD Live bilgisayar olduğunu ve ürünün piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu kullanımı kolay, tam donanımlı medya merkezi bu bilgisayar, tüketicilerin hazırladıkları dijital içeriği kolaylıkla düzenleyebilmesine, dağıtabilmesine, paylaşabilmesine ve izleyebilmesine fırsat veriyor.

Haberin Devamı

Acer, Alienware, Fujitsu Siemens Computers, Gateway, HP, Sahara ve Tsinghua Tongfang gibi önde gelen OEM’lerin yanı sıra Kuzey Amerika, Batı Avrupa ve Çin’de birçok sistem kurucunun portföyünde yer alacak AMD Live bilgisayarlar, ödüllü AMD Athlon 64 X2 çift çekirdekli işlemciyle donanmış olacak ve haziran ayından itibaren piyasaya sunulacak.Bilgisayar deneyimini zenginleştirmek için derlenen hizmet ve uygulamalardan oluşan AMD Live Eğlence Paketi ise, www.amdLive.com adresinde yerini almış bulunuyor.

 

AMD Live bilgisayar, tüketicilerin tüm dijital eğlence içeriğini tek bir ortamda toplamasına, bunlara ellerindeki cihazlarla kolay ve rahat ulaşmasına olanak sağlayarak dijital eğlenceyi yeni bir boyuta taşıyor.

 

Haberin Devamı

HP Kişisel Sistemler Grubu Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Tom Anderson’ın görüşleri şöyle: “Tüketiciler artık televizyon yayınlarından müziğe ve oyunlara kadar tüm dijital içeriği izlemelerini ve kullanmalarını sağlayan bilgisayarlar arıyor. AMD Live markalı bilgisayarlar sunarak, müşterilerimizin gelişen eğlence ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir adım atmış olacağız.”

 

“Tüketicilerin fotoğraf, müzik, televizyon programı ve filmleri ev içinde rahatça paylaşmalarını sağlayan Windows XP Media Center Edition bilgisayarlara yönelik büyük bir talep var,” diyen Microsoft Windows İstemcileri Pazarlama Başkan Yardımcısı Mike Sievert ise sözlerini şöyle sürdürdü: “Dijital eğlence yazılımlarını sağlam bir platformda sunmak üzere AMD ile işbirliği yaparak, tüketicilere yoğun ve zengin deneyimler yaşatılmasına yardımcı olmaktayız.”

 

AMD Live Eğlence Paketi’nde sunulacak ilk çözümlerin arasında şunlar sayılabilir:

 

Orb Networks AMD Live On Demand: Canlı veya banttan televizyon programlarını, fotoğrafları, müzik ve filmleri İnternet’e bağlı çeşitli cihazlara indirmeyi sağlayan bir hizmet.

 

Haberin Devamı

AMD Live Compress: Kayıtlı televizyon programlarını sıkıştırarak kullanıcıların bilgisayarlarında 10 kata kadar daha fazla televizyon programı saklayabilmesini sağlıyor.

 

AMD Live Network Magic: Kullanıcıların ev ağlarını kolaylıkla kurmasını, yönetmesini ve güvenceye almasını sağlıyor.

 

AMD Live LogMeIn: Kullanıcıların AMD Live bilgisayarlarını başka bir konumdan kontrol ederek dosya ve programlarına erişebilmelerini sağlayan bir hizmet.

 

AMD Live Media Vault: Kullanıcıların dijital koleksiyonlarını güvenli bir sunucuya otomatik olarak yedekleyebilen bir hizmet. Kayıt ve etkinleştirme işlemlerinin ardından, AMD Live bilgisayar kullanıcılarına dijital içeriklerini saklamak için 25GB ücretsiz alan veriliyor.

 

Haberin Devamı

Bu uygulama ve hizmetlerin birçoğuna, www.amdLive.com adresinden ücretsiz indirerek ulaşılabiliyor. Sitede zaman içinde kullanıcılara eğlence dünyasına ilişkin ipuçları ve püf noktaları da verilecek. Ev içi ağlar ve Microsoft Media Center Extender gibi teknolojiler sayesinde, siteye hem çalışma odasındaki bilgisayardan, hem de salondaki televizyondan erişmek mümkün olacaktır.

 

AMD, kullanıcıların televizyonlarını masaüstü veya dizüstü bilgisayarlara bağlayarak sıradan ve “basmakalıp” televizyon eğlencesini yeni ve etkileşimli bir deneyime dönüştürmelerini sağlayacak bir set üstü tasarım için STMicroelectronics ile anlaşmaya vardığını geçtiğimiz günlerde açıklamıştı. AMD ve STMicroelectronics, birlikte geliştirdikleri çözümü, Tayvan’ın başkenti Taipei’de 6-9 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Computex fuarında sergileyecekler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!