Ethem Sarısülük davasında olay

Güncelleme Tarihi:

Ethem Sarısülük davasında olay
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2013 00:45

Ankara’da Gezi Parkı’na destek eylemleri sırasında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük davasında sanık polis A.Ş.'nin tutuklanma talebi reddedildi. Duruşma 2 Aralık'a ertelendi. Kararın açıklanmasıyla duruşma salonu ve adliye önü bir anda karıştı. Polis, davaya destek olmak için toplanan gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahale sırasında aralarında engelli bir kızın da olduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan polis A.Ş.'nin yargılandığı davanın ikinci duruşmasında olaylar çıktı.
Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına, peruk, takma bıyık ve gözlükle katılan sanık polis A.Ş., bu kez duruşmaya katılmadı.

ETHEM SARISÜLÜK DAVASINDA OLAY

DURUŞMA SONRASINDA ADLİYE ÖNÜNDE GAZLI MÜDAHALE / Foto Galeri

DURUŞMA ÖNCESİNDEN KARELER

Duruşmaya A.Ş.’nin avukatı ile Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, oğulları Mustafa ve İkrar Sarısülük’ün de aralarında bulunduğu aile fertleri ile çok sayıda müşteki avukatı katıldı. Duruşmayı CHP’li vekiller Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Aykut Aydoğdu, Aylin Nazlıaka ve HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel izleyici olarak katıldı.

POLİS BÖYLE MÜDAHALE ETTİ

GİZLİLİK KARARI

Mahkeme daha önce yaşanan olayları gerekçe gösterip duruşmayı basına ve izleyicilere kapalı yapma kararı aldı.

Haberin Devamı

EĞİTİMLİ KÖPEKLE BOMBA ARAMASI

Duruşma öncesi jandarmalar özel eğitimli köpekle bomba araması yapmak istedi. Bu duruma Sarısülük ailesi tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı aramanın güvenlik nedeniyle yapıldığını belirterek herkesin dışarı çıkmasını istedi. Sarısülük ailesinin avukatı Murat Yılmaz, yaşananlara tepki göstererek “Buradaki Jandarma değil Genelkurmay Başkanı olsa dahi bize kimlik soramaz. Benim muhatabım sizsiniz. Bana kimlik kontrolü yapılırsa ben de yaparım. Hatta size de yaparım'' dedi. Daha sonra avukatlar dışarı çıkarıldı ve bomba araması yapıldı. Geçen duruşmada güvenliği çevik kuvvet sağladığı için olay çıkmıştı. Bu nedenle bu duruşmada güvenliğin yerini jandarma aldı.

İTİRAZ GELDİ SALON BOŞALTILDI

Müdahil avukatları, mahkeme heyetinden salondaki jandarmaların çıkartılmasını istediler. Mahkeme de talebi yerinde bularak salonu boşalttı. Bu sırada Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük söz alarak Mahkeme Başkanı'na, “Ben katil polisin suratını görmek için buraya geldim. Senin yüzünü görmek için değil. Jandarmayı niye çağırdınız buraya” diye çıkıştı.

TELEKONFERANSLA KATILACAK

Sarısülük’ün avukatları duruşmada sanık polis A.Ş.'nin tutuklanmasını istediler. Ancak mahkeme bu talebi reddetti. Sanık A.Ş.'nin avukatları müvekkillerinin can güvenliği nedeniyle duruşmadan vareste tutulmasına ve ifadesinin görevli olduğu Şanlıurfa’dan telekonferans sistemiyle alınmasını talep ettiler. Mahkeme bu talebi kabul etti. A.Ş.'nin ifadesi telekonferans yoluyla alınacak. Duruşma 2 Aralık 2013 tarihine ertelendi.

SALON KARIŞTI

Haberin Devamı

Mahkemenin kararının açıklanmasıyla duruşma salonu bir anda karıştı. CHP İStanbul Milletvekili Müslüm Sarı, salondan bir kare fotoğrafı Twitter'da paylaştı.

Ethem Sarısülük davasında olay

MAHKEME ÖNÜNDE OLAY

A.Ş.'nin tutuksuz yargılanmasına devam edilmesi kararıyla duruşmanın ertelendiği haberi dışarıya ulaşınca tepkiler yükseldi. Davaya destek vermek için Adliye önünde toplanan gruba polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Adliye önündeki müdahale böyle görüntülendi ve Twitter'da paylaşıldı:


Ethem Sarısülük davasında olay

Ankara Adalet Sarayı'nın C kapısı girişinde toplanan Halkevleri, Halkın Kurtuluşu Partisi, Alınteri üyelerinin de aralarında bulunduğu bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan grup, Ethem Sarısülük maskesi takarak, pankart açtı. Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını açan gruptakiler, basın açıklamalarının ardından adliye kapısına yöneldi. Bu sırada bir grup adliyenin camlarını kırdı. Grubun dağılmaması üzerine, polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Haberin Devamı

Ethem Sarısülük davasında olay
YARALILAR VAR

Ara yollara dağılan kişiler, daha sonra tekrar bir araya gelerek Atatürk Bulvarını trafiğe kapatmak istedi. Polis tekrar gruba müdahale ederek, yolun kapanmasını önledi.

Polisin müdahalesi sırasında yaralananlar ve biber gazından etkilenenler, ambulansla hastanelere götürüldü.

Ethem Sarısülük davasında olay

Duruşma önünden bu kareyi Azuth İsmail Cömert Twitter'da paylaştı.

DAVANIN İLK DURUŞMASINDA DA OLAYLAR ÇIKMIŞ, SANIK POLİS PERUKLA MAHKEMEYE GELMİŞTİ. İŞTE O FOTOĞRAFLAR

ENGELLİ KIZ DA ETKİLENDİ

Polisin gazlı müdahalesinden tekerlekli sandalyeye mahkum engelli bir genç kız da etkilendi.

Haberin Devamı

Ethem Sarısülük davasında olay

ADLİYE KORİDORLARI GAZ DOLDU

Adliye önündeki gaz içeriyi de etkiledi. Adliye koridorları gaz doldu, içerdekiler zor anlar yaşadı.

Ethem Sarısülük davasında olay

Bu fotoğrafı Twitter'da Dengin Ceyhan paylaştı.

POLİS HELİKOPTERİ TAKİP EDİYOR

Olayla ilgili, Ankara İl Jandarma Komutanlığı'ndan takviye ekipler istendiği öğrenildi. Polis helikopteri de havadan grubu takip etti.

GÖZALTILAR VAR

Eylemcileri takip eden polis 18 kişiyi gözaltına aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!