Eskişehir'de Reyhanlı protestosuna müdahale

Güncelleme Tarihi:

Eskişehirde Reyhanlı protestosuna müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2013 18:51

Eskişehir’de Hatay’ın Reyhanlı İlçesi'nde meydana gelen bombalı saldırıları protesto etmek için AK Parti il binasına yürümek isteyen gruba polis biber gazlı, tazyikli suyla müdahalede bulundu. TOMA'lar tazyikli su sıkarken eylem yapılan meydandaki Necmettin Erbakan'a ait ''Bir milletin asıl gücü topu, tüfeği, yahut tankı değil imanlı ve inançlı gençleridir'' sözünün yazılı olduğu afiş dikkat çekti.

Haberin Devamı

İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı’nda dün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 250 kişi, Yunus Emre Caddesi’ndeki Ak Parti İl binasına doğru yürüyüşe geçti. Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı’nın da yürüyüşe katılarak destek verdiği gruptakiler çeşitli sloganlar attı.

POLİSTEN SERT MÜDAHALE / Foto Galeri

Gruptakiler, Hamamyolu Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi kesişiminde çevik kuvvet polisinin barikatıyla karşılaştı. Koşarak barikatı aşmaya çalışan gruba polisler biber gazı ve tazyikli su sıktı.

Gazdan polisler, basın mensupları, eylemciler ile çevredeki bazı esnaflar da etkilendi. Gazdan etkilenen bir kadına 112 ambulansında gerekli müdahalede bulunuldu. Müdahale sonrasında dağılan gruptakiler tekrar Porsuk Bulvarı’nda toplandı. Burada sloganlar atan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!