Eski Polonya Cumhurbaşkanı Didim'de

Güncelleme Tarihi:

Eski Polonya Cumhurbaşkanı Didimde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2010 16:59

Polonya'nın Nobel barış ödülü salibi eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa, Türkiye'nin Avrupa Birliğine üye olduktan sonra çok daha güçlü ve zengin bir ülke olacağını söyledi.

Haberin Devamı

Tatil için Türkiye'de bulunan Walesa ailesiyle birlikte Efes, Kuşadası ve Milet'teki tarihi kentleri gezdikten sonra Aydın'ın Didim ilçesine geldi. Didim'de bir restoranda öğle yemeği yiyen Walesa, tarihi Apollon Tapınağı'nı gezdi.

Eski Polonya Cumhurbaşkanı Walesa gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye ile yakından ilgilendiğini belirterek, “Türkiye'yi hiç bu kadar ayrıntılı gezmemiştim. Çok ilginç yerler görüyorum ve şu ana kadar gördüğüm yerlere hayran kaldım. Türkiye Avrupa Birliğine üye olduktan sonra çok daha güçlü ve çok daha zengin bir ülke olacaktır. Bu ülkenin tarihi çok zengin, bu zenginlik 21'nci yüzyılda da kullanılmalı” dedi.

AB'nin zenginlik ve çeşitliliğe ihtiyaç duyduğunu ifade eden Walesa, AB üyelik sürecinde bazı zorluk ve sıkıntıların olabileceğini, ancak bunların birlikte çözülebileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Walesa, "Ben Türkiye'yi ziyaret ettiğim sürece Türkiye ile Avrupa arasında ayırıcı çizgiler görmedim. Ben bugüne kadar Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecini hep destekledim, bundan sonrada desteklemeye devam edeceğim. Türkiye'nin aşması gereken bazı engeller var, bu engelleri de aşabileceğine inanıyorum” diye konuştu.

Walesa, bir gazetecinin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıktığını belirtmesi üzerine, “Fransa Cumhurbaşkanı ile biz iyi arkadaşız. Eğer Nicolas Sarkozy Türkiye'yi ziyaret eder, Türkiye'yi yakından görürse fikirleri değişecektir. Türkiye'yi daha iyi anlayacaktır ve Türkiye'siz bir Avrupa olamayacağını görecektir. Türkiye Avrupa'dır, Avrupa Birliğine alınmalıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!