Eski Komutan sessizliğini bozdu

Güncelleme Tarihi:

Eski Komutan sessizliğini bozdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2012 15:13

Yunanistan’da geçen yıl Kasım ayında önlendiği ileri sürülen askeri darbe iddialarında adı geçen Yunan Kara Kuvvetleri eski komutanı emekli general Frangulis Frangos ilk kez sessizliğini bozdu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “büyük lider”, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu içinse “küstah” dedi.

Haberin Devamı

Frangos, haftalık “Real News” gazetesindeki demecinde, Başbakan Erdoğan için “Lider olarak değerini itiraf etmeliyim. Gerçekten büyük bir lider. Akademik eğitimi olmamasına ve tek bir yabancı dil bilmemesine rağmen, Türkiye’yi borç batağından kurtardı. Erdoğan bizim için örnek alınması gereken liderdir. Türkiye hem hızla kalkınıyor hem de demokratikleşiyor. Tabii Erdoğan’ın nereye kadar başarılı olacağını zaman gösterecek” ifadesini kullandı.

Buna karşın, Davutoğlu hakkında, “Yunanistan’a gelip, 'Biliyor musunuz Meis adası Ege’de değildir, Akdeniz adasıdır. Dolayısıyla kıta sahanlığı yoktur ve siz burada araştırmalar yapamazsınız' diyemez. AB adayı bir ülkenin Dışişleri Bakanı NATO üyesi bir dost ülkeye gelip, Türkiye’nin 'casus belli'yi ne zaman kaldıracağını söylemeden gidemez. Daha ne kadar küstah olunabilir?” dedi.

Haberin Devamı

Yunanlıların, Türkiye’yi kendi görüşleri, standartları, yaşam şekilleri ve değerleriyle analiz etmeye çalışmakla büyük bir hata işlediklerini söyleyen Frangos, “Türkiye doğudur ve İslam’dan derin şekilde etkilenmiştir. Dünyalarına giremezsin ve o dünyayı izah edemezsin” diye konuştu.

Frangos,1996 Kardak krizinde kendisi olsa ne yapardı sorusuna da, “Kayalığa 3-4 duman bombası atar, sonra da yangın çıktı bahanesiyle yangın söndürme uçakları yollardım. Türk komandolar ne olurdu bilemem. Ancak, kayalığı ele geçiremezlerdi” cevabını verdi.

1974 Kıbrıs olayları içinse “Darbe felaket dolu bir hata idi. Bilmediğin işi yapmayacaksın” diyen Frangos, geçen Kasım’daki darbe iddiları için şunları söyledi:

“Yazılanlara cevap vermedim çünkü gerekmedi. Dönemin Başbakanı, Savunma Bakanı ve İstihbarat Başkanı bu sözde darbe hakkında hiçbir bilgileri bulunmadığını söylediler. Yunanlıları daha fazla altüst etmek istemiyorum. Vatansever olmak istiyorsan anayasaya saygılı olmalısın. Anayasaya saygı göstermezsen vatansever değilsin” dedi.

        

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!