Eski futbolcu Sezer Öztürk'ün karıştığı silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2021 13:20

Beşiktaş ve Fenerbahçe'de de forma giyen eski futbolcu Sezer Öztürk ve yanındakilerin karıştığı yol verme kavgasında 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı. Olaydan sonra kaçan Sezer Öztürk hakkında yakalama kararı çıktı. Öte yandan Öztürk'ün şoförlüğünü yapan ve tutuklanan şüpheli Abdullah M. ile olaya tanık olan Veli Ö.'nün savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheli Abdullah M. cinayet sırasında olay yerinde bulunmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Ramazan EĞRİ - Halil Sadri YILMAZ / İstanbul DHA - Edinilen bilgiye göre olay 19 Eylül Pazar günü saat 17.00 sıralarında Çekmeköy'de Şile Otoyolu Paşaköy Mahallesi'nde meydana geldi. Eski futbolcu Sezer Öztürk ve yanındaki Ö. G. ve A.M. ile Haydar Genç ve oğlu Halil İbrahim Genç arasında yol verme tartışması çıktı. Tartışma silahlı ve bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada Haydar Genç bacağından bıçaklandı. Oğlu Halil İbrahim Genç (24) ise silahla vurularak öldürüldü.

Sezer Öztürk ve beraberindekiler Almanya kayıtlı BIOD2828 plakalı araç ile kaçtı. Aracın O.D.'ye ait olduğu anlaşıldı. Ancak O.D.'nin Ağustos ayında Almanya'ya gittiği belirlendi.

Olaya karışan Sezer Öztürk ile yanındaki Ö. G. ve A.M. olay yerinden lüks araç ile kaçarak uzaklaştı. Şüphelilerden A.M. teslim oldu. A.M. 21 Eylül'de tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Haberin Devamı

SEZER ÖZTÜRK'E YAKALAMA EMRİ

Şüpheli Sezer Öztürk ve Ö.G.'nin halen firar durumunda bulundukları öğrenilirken, Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce şüpheli Öztürk hakkında "Kasten öldürme" ve "Kasten yaralama" suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarıldı.

Adresinde arama yapılan firari şüpheli Ö.G. hakkında ise tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarılması talebinde bulunulacağı bilgisine ulaşıldı.

Eski futbolcu Sezer Öztürkün karıştığı silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı

Kavgada ölen 2 çocuk babası Halil İbrahim Genç'in Nişantepe mezarlığına defnedildiği belirtildi.

Öte yandan olay sonrası Sezer Öztürk ve yanındakilerin ateş açarak kaçmaları cep telefonu kamerasına yansıdı.

MAHALLE SAKİNLERİ YAŞANANLARI ANLATTI

Mahalle sakini Rasim Kütük, "Biz silah seslerini duyduk gittik. O adam oradan kaçmış gitmişti. Aralarında önceden bir husumet yokmuş. Sadece yol tartışması olmuş diye duyduk. Yaralıları da tanımıyorum, onlar aşağı mahallede oturuyorlar. 5-6 kurşunla vurmuşlar" dedi. Bir başka görgü tanığı ise ," Ölen çocukla burada denk geldiler arkasından ateş etti. Yol kavgasıymış bu. Orada bir tartışma olmuş. Kaçıp mahalleye gelmiş. İlk kavganın olduğunda yaralılar varmış. Babası ve ağabeyi yaralıymış. Birileri futbolcu birileri boksör dedi kim vurdu bilmiyoruz" diye konuştu. 

Haberin Devamı

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Sezer Öztürk ve yanındakilerin karıştığı yol verme kavgasında 1 kişinin ölmesi ve 1 kişinin de yaralanmasına ilişkin Öztürk'ün şoförlüğünü yapan ve tutuklanan şüpheli Abdullah M. ile olaya tanık olan Veli Ö.'nün savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Şüpheli Abdullah M. cinayet sırasında olay yerinde bulunmadığını öne sürdü. 

'OLAY ESNASINDA ORADA DEĞİLDİM'

Olaydan bir gün sonra 20 Eylül'de teslim olan Abdullah M.'nin savcılık ifadesinde üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylerken "Halil İbrahim Scholten isimli şahsın öldürülmesi olayıyla ilgili herhangi bir ilgim yoktur. Ben Sezer Öztürk'ü 7 yıldır özel şoförlüğünü yapıyor olmam nedeniyle tanırım. Olay esnasında orada değildim. Olay tarihinde tam emin olmamakla birlikte saat 17.00 sularında Sezer Öztürk'ün oğlu olan İsmail Öztürk tarafından arandım. Babası Sezer Öztürk'ün tanımadığımız birileriyle kavga ettiğini söyledi. Ben de Sezer Öztürk'ün Paşaköy'de bulunan evine gitmek için kendime ait olan araçla yola çıktım. Giderken yolda jandarma ekiplerini gördüm ve tekrardan ikametime geri döndüm" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Olay tarihinde Sezer Öztürk'ü görmediğini öne süren şüpheli Abdullah M. "Benim olaya herhangi bir iştirakim bulunmadığı gibi görgüye dayalı bilgim de bulunmamaktadır. Sezer Öztürk'ü telefonla aradım ancak kendisine ulaşamadım. Kendimi toplamak için biraz zaman geçirdim, ertesi gün kendi irademle jandarmaya teslim oldum" dedi. 

Eski futbolcu Sezer Öztürkün karıştığı silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı

TUTUKLANDI

Savcılık, şüpheliyi "Kasten öldürme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti. Şüphelinin hakimlik sorgusunda da olay tarihinde evde olduğunu, telefon üzerine Öztürk'ün ne olduğunu anlamak için evine gittiğini ve üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Hakimlik de şüphelinin "Kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.

Haberin Devamı

Tanık olarak dinlenen Veli Ö.'nün ise olayda hayatını kaybeden Halil İbrahim Scholten'in yeğeni olduğunu söylediği, olayda yer alan Haydar G., Sezer S., Duran G. ve Sezgin Y.'yi de tanıdığını belirttiği öğrenildi. Söz konusu kişilerle piknik yapmak için üç araçla birlikte Paşaköy'e Mahallesi'ne gittiklerini kaydetti. 

"ADAM ARABADA AİLEM VAR DİYE SÖYLESE DE BİZİM GENÇLER DİNLEMEDİLER"

En önde Halil İbrahim Scholten'in kullandığı aracın olduğunu söyleyen tanık Veli Ö., Suriyelilere yol tarif ettikleri sırada Almanya plakalı gri ve siyah araçların kendilerinden yol istediğini belirterek "Halil İbrahim biraz dik kafalılık yaparak Alman plakalı araç sürücüsüne 'Beş dakika bekle yolu açacağım' dedi. Araç beş dakikadan fazla bekledi yanımıza gelerek tekrar sordu. Halil İbrahim de tartışma başlatarak yumruk attı. Adam 'arabada ailem var' diye söylese de bizim gençler dinlemediler. Halil İbrahim'in abisi Duran G. adamın kafasına araç kasasında bulunan sandalyeyi fırlattı. Arkadan gelen siyah renkli araç içerisinde bulunan adam silah çıkarttı ve havaya doğru ateş açtı" dedi. 

Haberin Devamı

"ŞİKAYETÇİYİM"

Ateş açılınca milletin kaçıştığını ve silah elinde olan kişinin Halil İbrahim'e doğru ateş ettiğini kaydeden tanık Veli Ö. "Sezer G. de çelme takarak adamı yere düşürüp elinden silahı aldı. Siyah araç içerisindeki adam yere düştükten sonra arabaya gitti ve bir silah daha aldı ama ateş etmedi. Diğer elinde de bıçak vardı, bıçağı sağa sola savurmaya başladı. Ortalık bir anda duruldu ve bizimkiler arabaya binip kaçtı. Silah çeken adamın yanına gidip 'Siz cahil misiniz, genç çocuğa vuruyorsunuz. Onların dediklerine takılıyorsunuz' dedim. Şahıslar bizimkilerin yerini sordular, ben de korkudan söyledim. Adamlar adres tarifimden sonra yanımdan hızla o tarafa doğru uzaklaştılar. Daha sonra Haydar G. geri gelerek beni aldı, bıçaklandığını söyledi. Halil İbrahim'in vurulma olayına ilişkin bildiklerim bundan ibarettir. Olaydan davacı ve şikayetçiyim" dediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!