Eski Bakan Oktay'ın gözaltına alınmasına protesto

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Oktayın gözaltına alınmasına protesto
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2010 15:54

Ergenekon operasyonu kapsamında 1 Haziran'da gözaltına alındıktan sonra yüksek tansiyon nedeniyle hastaneye kaldırılan ve anjiyo olan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'a destek vermek için memleketi Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde miting düzenlendi.

Haberin Devamı

GÖZALTINA ALINDIĞINDA MAHALLELİ TEPKİSİNİ BÖYLE GÖSTERMİŞTİ

Ergenekon Operasyonu kapsamında hakkında bir süre gözaltı kararı alınan, rahatsızlanınca Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi gören Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'a destek için memleketi Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde destek mitingi düzenlendi.

Seyfi Oktay'ın doğum yeri olan Hekimhan Balıklaya Köyü Muhtarı Abidin Koç başkanlığında düzenlenen mitinge çok sayıda Hekimhanlı'nın yanı sıra CHP İl Başkanı Veli Ağbaba, Hekimhan Belediye Başkanı, Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye Başkanı Şerif Yıldırım'da katıldı. Miting öncesi ilçede toplanan kalabalık Türk bayrakları ve pankartlarla yürüyüş yaparak hemşerileri Seyfi Oktay'ın gözaltına alınmasını protesto etti. İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na kadar AK Parti Hükümeti aleyhine slogan atarak yürüyen kalabalık adına Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, üzerinde ‘Atam izindeyiz' yazılı çelengi anıta sundu.

Haberin Devamı

Alanda toplananlar sık sık yapılan gözaltını protesto ederken, Belediye Başkanları da birer konuşma yaptı. Söz alan CHP Malatya İl başkanı Veli Ağbaba, Seyfi Oktay'ın ‘İsrailvari' yöntemlerle gözaltına alındığını belirterek şunları söyledi;

“Sadece Seyfi Oktay'lar değil onun gibi düşünen insanlar baskıyla susturulmaya çalışılmaktadır. Sayın Seyfi Oktay Bakanlığı döneminde yansız ve bağımsız yargı için mücadele etmiştir. Bakanlığı çetelere gizli güçlere karşı mücadele ile geçmiştir. İnsanlık tarihinin en karanlık sayfalarından biri olan 2 Temmuz Madımak, Sivas katliamının sanıklarını katillerini onun döneminde, onun dik duruşu sayesinde yargılanmış ve cezalandırılmıştır. Seyfi Oktay’ın bu insanlık dışı katliamı yapanları her türlü derin güce rağmen yargılatmaya çalışırken, bugün onu gözaltına alanlar o katillerin avukatlıklarını yapmaktaydı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!