Eski Bakan Hüseyin Çelik isyan etti: Okulları tatil edenler kendilerini sorgulasın

Güncelleme Tarihi:

Eski Bakan Hüseyin Çelik isyan etti: Okulları tatil edenler kendilerini sorgulasın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2015 01:42

ESKİ Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Milletvekili Hüseyin Çelik, son bir hafta içerisinde 30 ilde okulların hava koşulları nedeniyle kapalı olmasını sert dille eleştirdi. Bundan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, belediyeler ve valileri sorumlu tutan Çelik, Twitter hesabından veryansın etti. Çelik, ''Başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Avcı olmak üzere valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır'' dedi.

Haberin Devamı

Çelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

BEN HEP KARŞI ÇIKTIM

“Geçen bir hafta boyunca, ülkemizin yaklaşık 30 vilayetinde okullar, büyük çapta, hava muhalefetinden dolayı kapandı. Bakanlığım döneminde de en ufak hava olumsuzluğunda okulların tatil edilmesine hep karşı çıktım. Bence, valiliklerimiz kolayı seçiyorlar. Çocuklarımızın ruh ve beden sağlığı, bizim için elbette çok önemlidir. Bunun yolu okulları kapatmak değil, gereken tedbirleri almaktır.

KOLAYI SEÇİYORLAR

En büyük sıkıntı, taşımalı eğitimde yaşanır. Türkiye 1970’li yılların şartlarını yaşamıyor. Her şeye rağmen, ‘kapalı yol’ kabul edilemez. Başta Milli Eğitim Bakanımız Sayın Avcı olmak üzere valilerimizi ve eğitim yöneticilerini uyarıyorum. Zor şartlarda eğitim de eğitimin bir parçasıdır. Ankara’da oturup ülkenin kar altındaki yörelerini bilmeden bunları yazdığımı söyleyenler de olacaktır. Ne var ki ben bu yörelerin insanıyım. O şartlarda da eğitime ara verilmezdi. Çok özel durumlarda ana okulu öğrencileri ve küçük sınıflar için nadiren eğitime ara verilebilir.

Haberin Devamı

O ZAMAN RUSYA’DA HİÇ EĞİTİM OLMAZ

Bizdeki bu mantığa göre İskandinav Ülkeleri’nde, Baltık Cumhuriyetleri’de, ABD, Kanada ve Rusya’nın önemli bir bölümünde okullar hiç açılmaz. Biz, Türkiye’nin bir kış ülkesi olduğunu yeni mi keşfettik? Belediye Başkanları, yolları açık tutamıyorlarsa kendilerini sorgulasınlar. Çocuklarımız ve onların bu günelerde evde olmasından memnun olan velilerimiz bana kızmasınlar.Akılla yaklaşılırsa bana hak vereceklerdir. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 vilayette eğer yolları açık tutamıyorlarsa valilikler, il özel idareleri kendilerini sorgulasınlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!