Eski Arjantin Devlet Başkanı Peron'a yeniden tutuklama kararı

Güncelleme Tarihi:

Eski Arjantin Devlet Başkanı Perona yeniden tutuklama kararı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2007 22:33

Arjantin adaleti, aşırı sağcı "Triple A" adındaki örgütün 70'li yıllarda işlediği suçlarla ilgili bir soruşturma çerçevesinde, eski devlet başkanı İsabel Peron hakkında yeni bir uluslararası tutuklama emri çıkarttı.

70'li yıllarda işlenen bin 500 kadar cinayetin arkasında olduğu sanılan "Triple A (Arjantin Antikomünist İttifakı) hareketi hakkında geniş çaplı bir soruşturmanın başındaki Arjantinli federal yargıç Norberto Oyarbide, bu olayda Peron'un rolünü de incelemek istiyor.

Bu durumda, Arjantin adaleti İspanya'dan bir kez daha Peron'un iadesini istemek zorunda bulunuyor. Aşırı sağcı örgütün Juan Peron (1973-74) döneminde ve ardından dul eşi İsabel Peron (1974-76) döneminde bu cinayetleri işlediği sanılıyor.

Arjantin federal mahkemesi, sol görüşlü Hector Aldo Fagetti Gallego'nun Mart 1976'da yapılan darbeden bir ay önce ortadan kaybolması olayıyla ilişkisi hakkında sorgulanmak amacıyla, İspanya'da yaşayan 75 yaşındaki İsabel Peron hakkında 12 Ocak'ta tutuklama emri çıkarmıştı. Peron, aynı gün tutuklanmış, ertesi gün de, Peron için, ülkesinden iade dosyası gelinceye kadar şartlı salıverilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!