Eşini ölüme terk etmeyen 76'lık kahraman

Güncelleme Tarihi:

Eşini ölüme terk etmeyen 76lık kahraman
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2015 15:33

Maltepe’de 5 katlı binada çıkan yangında 3. katta yatalak eşi ile mahsur kalan Mahinur Tunca yaşanan korku dolu anları anlattı. 53 yıllık yatalak eşini o anlarda yalnız bırakmayan Tunca, "Ben çıkabilirdim ama her şeyi göze almıştım ,eşimi yalnız bırakmadım" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Altıntepe Mahallesi Değirmenyolu Caddesi’ndeki 5 katlı binanın giriş katında dün sabah çıkan yangında can pazarı yaşandı. Patlamalarında olduğu yangın kısa sürede büyüdü. Alevlerin 4. kata kadar yükseldiği yangında bina sakinleri panikle dışarı çıktı. Fakat, 3. katta yaşayan felçli olduğu için yataktan kalkamayan 82 yaşındaki Naci Tunca, binada mahsur kaldı.

Eşini ölüme terk etmeyen 76lık kahraman

Emekli matematik öğretmeni Naci Tunca’nın 53 yıllık eşi Mahinur Tunca onu yalnız bırakmadı. Önce pencereye çıkarak yardım istedi, sonra dumandan etkilenmemek için ıslattığı havluyu eşi ve kendi yüzüne sararak kurtarılmayı bekledi.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesiyle tehlike son buldu. Mahinur Tunca, yangında yaşadıkları korku dolu anları DHA’ya anlattı.

"ÇOK KORKTUM"

76 yaşındaki Mahinur Tunca, zil sesi ile uykudan uyandığını belirterek, "Her taraf duman, duman. Pencereyi açtım, yardım istedim. Çok korktum. Yatalak hastam olduğu için çıkamadım, bırakmadım.Eşimin yüzüne, gözüne ıslak havlu sardım. Kendi yüzüme de sardım. Evden çıkana kadar bırakmadım. Daha sonra kurtulduk Allaha şükür" dedi.

Haberin Devamı

Eşini ölüme terk etmeyen 76lık kahraman

"PENCEREYİ AÇINCA EVİN İÇİ DUMAN DOLDU"

Yardım istemek için pencereyi açtığını ifade eden Mahinur Tunca, "Camı açtım yardım istemek için. Hastam var kurtarın bizi unutmayın diye. Eşim fark etmedi onu oyalamaya çalıştım. Belli etmedim. Camı da açmayacaktım da bizi unutmasınlar diye açtım .Herkes çıkmıştı binada.Camı da açınca evin içi duman doldu" ifadesini kullandı.

Eşini ölüme terk etmeyen 76lık kahraman

"HER ŞEYİ GÖZE ALDIM"

Mahinur Tunca, son olarak evden çıkabileceğini ancaak eşini yalnız bırakmamak için her şeyi göze aldığını dile getirdi. Yangından kurtulduktan sonra oksijen verilen çiftin durumları iyi. Tunca çifti, yangın nedeniyle hasar gören binadan ayrılarak tek çocukları olann kızının evine gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!