Eşini öldüren emekli polise ömür boyu hapis

Güncelleme Tarihi:

Eşini öldüren emekli polise ömür boyu hapis
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2011 10:53

BURSA’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde ayrıldığı eşi 40 yaşındaki Sefaniye Altın’ın kızını kendisine göstermediği gerekçesiyle sokak ortasında tabanca ile öldüren malulen emekli polis memuru 38 yaşındaki Mehmet Narin’nin, yargılanması tamamlandı.

Son kez çıktığı hakim karşısında sessiz kalan ve mahkemenin vereceği karara razı olacağını söyleyen Narin, ’tasarlayarak cinayet işlediği’ gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Bursa’da iki yıl önce meydana gelen olayda, Kütahya Emniyet Müdürlüğü’nde görev yaparken, psikolojik sorunları yüzünden malulen emekli edilen Mehmet Narin, 5 yıl önce ’şiddetli geçimsizlik’ nedeniyle kendisinden boşanan Sefaniye Altın’ı konuşmak için Merkez Nilüfer İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Esentepe Otobüs Durağı önüne çağırdı. Mehmnet Narin, kızı 8 yaşındaki Zeynep’i iddiaya göre, kendisine göstermemekle suçladığı Sefaniye Altın’ı tartıştıktan sonra tabancayla kurşun yağmuruna tuttu. Vücuduna isabet eden 5 mermi ile ağır yaralanan Altın, kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Cinayetten sonra yakalanan Narin ise tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, hakkında ’kasten adam öldürmek’ suçundan ’ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’ istemi ile dava açılan Mehmet Narin’in yargılanması tamamlandı. Son kez çıktığı hakim karşısında konuşmayan Narin, daha önceki duruşmalarda verdiği, "Polis memuru olarak görev yaparken tayinim Hakkari’ye çıktı. Eşim, ’Orada yaşamam’ diyerek benimle şark görevime gelmedi. Annesiyle Bursa’da kaldı. Daha sonraki görev yerim olan Kütahya’da bir süre yanımda kaldıktan sonra beni yine terk ederek annesinin yanına yerleşti. 4 yıl önce boşandık. Yaşanan bu olaylar benim psikolojimi bozdu. Malulen emekli edildim. İnegöl’de yaşamaya başladım. Son zamanlarda Sefaniye bana kızımı göstermiyordu. Evlerine gittiğimde sürekli hakaret ediyorlardı. Hatta bir defasında kayınvalidem camdan bana, ’Kızın sana ’baba’ demeyecek. Annesi evlendiğinde yeni kocasına ’baba’ diyecek’ diyerek hakaret etti. Sefaniye ile konuşmaya karar verdim. Bursa’ya gelip telefon ile onu evinin yakınındaki otobüs durağına çağırdım. Amacım kızım ile görüşmemize izin vermesini sağlamaktı. Bana, ’Defol git, senin çocuğun falan yok’ diyerek hakaret edince sinirlendim. Sakat bırakmak için ayağına ateş ettim. Öldürmeyi hiç düşünmedim" ifadesinin geçerli olduğunu söyledi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Mehmet Narin’in avukatı Kenan Genç, ölen Sefaniye Altın’ın açtığı boşanma davası sırasında müvekiline, "Sana deli gömleği giydireceğim. Üzerindeki üniformayı çıkarttıracağım" diyerek hakaret ettiğini söyledi. Altın’ın boşandıktan sonra velayeti kendisinde olan kızlarını babası ile 7 yıl içersinde sadece birkaç kez görüştürdüğünü ileri süren avukat Genç, "Müvekkilime kızı yaptğı son telefon konuşmasında, ’Deli Mehmet’ diye hakaret etti. Buna sinirlenen Narin cinnet getirip tahrik altında elini kana buladı" dedi.

Duruşma sonrası mahkeme heyeti Mehmet Narin’e, ’tasarlayarak adam öldürmek’ suçundan ömür boyu, ruhsatsız silah kullanmaktan ise 10 ay hapis ve 500 lira para cezası verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!