Eşini arayıp katliamı nasıl yaptığını anlatmış

Güncelleme Tarihi:

Eşini arayıp katliamı nasıl yaptığını anlatmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2007 11:06

TRABZON'un Çaykara İlçesi'ne bağlı Ulucami Köyü'nde kayınpederi, ikiz kayınbiraderleri, baldızı ve olayla ilgisi olmayan yolda karşılaştığı bir çobanı Kalaşnikof silahla öldürdükten sonra kaçan sabıkalı Eyüp Terzi'nin, Bursa'da bir yakınının yanına bıraktığı eşi Sakine'ye arayarak, “Baban oğlumun, ben de onların canını aldım” dediği belirlendi. Çete üyeliği ve gasptan sabıkalı Eyüp Terzi'nin, Manisa'da 20 gün önce oğlunu trafik kazasında kaybedince bunalıma girdiği, katliamı da kayınpederinin eşi Sakine'yi sürekli Trabzon'a çağırması nedeniyle işlemiş olabileceği ileri sürüldü

Haberin Devamı

Çaykara'nın Ulucami Köyü Kaban Mahallesi'nde dün sabah saat 05.30 sıralarında meydana gelen olayda Eyüp Terzi, kapıyı kırarak girdiği evde kayınpederi 55 yaşındaki Muzaffer Gargar ile kızı 26 yaşındaki Yeter ve ikiz oğulları 12 yaşındaki Murat ve Metin ile kaçarken karşılaştığı çoban 35 yaşındaki Ali Güven'i Kalaşnikof silahla öldürdükten sonra kaçtı. İki ayrı ‘gasp’ ve ‘organize suç örgütü üyesi olmak’ suçlarından çarptırıldığı 40 yıl hapis cezasının sadece 6.5 yılını yatıp çıkan Eyüp Terzi'nin gerçekleştirdiği katliamın ardından operasyon başlatan jandarma, kaçarken kullandığı Mercedes marka aracı terkedilmiş buldu. Evde yapılan incelemede ise 26 boş kovan bulunurken, evin tabanının delik deşik edildiği görüldü.

Bu arada, köyün yaylasında çobanlık yapan Ali Güven'in, halasının taze yoğurt istemesi nedeniyle gece geç saatlerde yayladan köye geldiği, yoğurdu bıraktıktan sonra da sabah erkenden yayladaki sürüsünün başına gitmek için yola çıktığı belirlendi. Kurşun yarası aldıktan sonra 30 metre uzaklıktaki bir eve kadar sürünen ve aşırı kan kaybeden Ali Güven, kapıyı çaldıktan sonra kendinden geçti, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

EŞİNİ ZORLA GÖTÜRDÜ

Gerçekleştirdiği katliamın ardından kaçan Eyüp Terzi'yi her yerde arayan güvenlik güçleri, bir yandan da olayın nedenini ortaya çıkarmak için tüm ipuçlarını değerlendiriyor.

İstanbul'da birçok suça karışan Eyüp Terzi ‘gasp’, ‘organize suç örgütü üyesi olmak’, ‘mühür kırarak inşaat devam ettirmek’ suçlarından cezaevine girdi. Yaklaşık 40 yıl ceza alan Eyüp Terzi, cezaevinde de rahat durmadı, ‘infaz koruma memurunu rehin almak’, ‘başka koğuşlara esrar göndermek’ suçlarından da yargılandı. 6.5 yıl hapiste kaldıktan sonra yaklaşık 6 ay önce tahliye olan Eyüp Terzi, kendisi cezaevindeyken Çaykara'nın Ulucami Köyü'ndeki babasının yanında kalan eşi Sakine Terzi ve 3 çocuğunu almak için köye döndü. İddiaya göre, kayınpederi Muzaffer Gargar, cezaevinden çıkan damadına ters davrandı ve “Tehlikeli bir hayat yaşıyorsun. Kızım ve torunlarım senin yanında güvende değil. Huzurları yok. Sen istediğin yere git ama onları burada bırak. Burada huzur içinde yaşıyorlar” dedi. Eyüp Terzi, kayınpederinin karşı çıkmasına rağmen eşi ve çocuklarını İstanbul'a götürdü.

Haberin Devamı

Ancak kısa süre sonra iddiaya göre Eyüp Terzi ile eşi Sakine arasında geçimsizlik başladı. Kayınpeder Muzaffer Gargar, kızı Sakine'yi sık sık arayıp çocuklarını da alıp yanina gelmesini iskedi. Buna sinirlenen Eyüp Terzi'nin, telefonda da Muzaffer Gargar ile birçok kez tartıştı ve onu, tehdit ederek, eşinin aklını karıştırmakla suçladı. Eyüp Terzi, baldızı Yeter Esma Gargar'ı da telefonla görüştüğü ablasının aklını çelmeye çalışmakla suçladı. Bir ara ailesiyle köye dönmeyi de düşünen Eyüp Terzi, eşinin ailesinin baskısı ve “Senin gibi bir damadı köyde istemiyoruz” sözleri nedeniyle bunu gerçekleştiremedi.

20 GÜN ÖNCE ÇOCUĞU ÖLDÜ

Eyüp Terzi, eşi Sakine'yi İstanbul'da da yakınları rahat bırakmayınca bir başka yere taşınmayı planladı. Köye dönemeyen, eşinin sürekli rahatsız edilmesinden bunalan Eyüp Terzi, bir arkadaşının çağrısıyla Manisa'ya taşındı.

Haberin Devamı

Eyüp Terzi'yi iyice bunalıma sürükleyen olay ise 20 gün önce oğlunun Manisa'da bir trafik kazasında ölmesi olarak gösterildi. Çocuğunun Manisa'da ölmesi nedeniyle kayınpederini suçlayan Eyüp Terzi'nin, köydeki yakınlarına, “Bizi köyde istemediler. Sürekli rahatsız ettiler. Onların yüzünden buralara sürgün olarak geldik. Çocuklarım perişan oldu” dedi.

EŞİNİ BURSA'DA BIRAKTI

Oğlunun trafik kazasında ölmesi ve yaşadığı tüm olumsuzluklardan kayınpederi Muzaffer Gargar ile ailesini suçlayan Eyüp Terzi'nin, katliam yapmak üzere Trabzon'a giderken eşi Sakine'yi de Manisa'dan Bursa'ya getirerek bir yakının yanına bıraktığı ortaya çıktı.

Cumartesi günü 5 kişiyi öldüren Eyüp Terzi'nin, Bursa'daki eşi Sakine Terzi'yi telefonla arayarak, “Baban oğlumun canını aldı, ben de onların canını aldım” dediği ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Eyüp Terzi'nin, kendisi cezaevindeyken kayınpederinin yanında kalan eşi Sakine'nin başka erkeklerle ilişkiye girdiği ve katliamı bu nedenle yaptığı ididaları da güvenlik birimlerince değerlendiriliyor. Eyüp Terzi'nin, böyle bir durumda eşi Sakine'yi de öldürebileceği, ancak bunu yapmadığı dikkate alınarak bu ihtimalin zayıf olduğu belirtiliyor.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Eyüp Terzi ve olayda kendisine yardım ettiği iddia edilen Mustafa Terzioğlu'nun aranmasına ise devam ediliyor.

Bölgedeki tüm yollarda jandarma kontrollerini sıklaştırırkan, Eyüp Terzi'nin yurtdışına kaçma olasılığı üzerine de kıyı şeridi ve sınır kapılarında önlem alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!