Eşi ve tüm umutları göçük altında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Eşi ve tüm umutları göçük altında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2007 00:00

Zonguldak’ın Gelik Beldesi’ndeki özel kömür ocağında önceki gün meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 çocuk babası 38 yaşındaki Ali Birinci’nin bir ay önce işe başladığı, 4 çocuk babası 52 yaşındaki Kadir Zobar’ın ise emekliliğine 2 sene kaldığı öğrenildi.

SARIKAŞ Madencilik’e ait Dağbaca Mevkii’ndeki kömür ocağında meydana gelen göçük iki işçiye mezar oldu. Göçüğün büyük olması nedeniyle Ali Birinci’nin cesedi olaydan 4.5 saat sonra, Kadir Zobar’ın cesedi ise kazadan 8 saat sonra çıkarıldı. Dün, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundaki cenazeler ailelere teslim edildi. Ölen işçilerden Ali Birinci’nin, 2005 yılında geçici işçi olarak çalıştığı Gelik Belde Belediyesi’ndeki görevine son verildikten sonra memleketi Trabzon’a gittiği, tekrar Zonguldak’a dönerek 1 ay önce maden ocağında işe başladığı ve günlük 20 YTL aldığı öğrenildi. Mesaisinin bitimine yarım saat kala, 150 metre derinlikte meydana gelen göçükte ölen Kadir Zobar’ın 37 yıllık madenci olduğu belirtildi. Zobar’ın günlük 25 YTL aldığı Sarıkaş Madencilik’te şef olarak görev yaptığı ve emekliliğine 2 sene kaldığı bildirildi. Zobar’ın daha önce kaçak ocaklarda sigortasız çalıştığı ve madencilikte deneyimli olduğu ifade edildi.

Kadir Zobar’ın cenazesi, ikindi namazından sonra Gelik Beldesi Dağbaca Mevkii’nde aile kabristanlığında toprağa verildi. Ali Birinci’nin cenazesi ise toprağa verilmek üzere Trabzon’un Tonya İlçesi’ne gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!