Esenyurt'ta 100'den fazla kişi hastanelik oldu! Şebeke suyundan zehirlenme iddiasıyla ilgili İSKİ'den açıklama

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2021 15:24

İstanbul Esenyurt'ta yüksek ateş ve ishal sonrası hastaneye 100'ün üzerinde başvuru oldu. Hastalar şebeke suyundan zehirlendiklerini iddia ederlerken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri sudan kaynaklı olumsuzluğun olmadığını açıkladı. Kızını hastaneye getiren bir anne, ''Doktor şu anda salgın olduğunu söyledi. Net olarak bir açıklama yapmadı ama galiba bir şebeke suyu salgını varmış. Çok fazla çocuk hasta hastaneye gelmiş'' dedi. Şebeke suyunda zehirlenme iddiasıyla ilgili bir açıklama da İSKİ'den geldi. İSKİ'den yapılan açıklamada "İçme suyunda herhangi bir probleme rastlanmadığı, detaylı incelemeler için de numuneler alınmış olup, sonuçları kısa süre içerisinde öğrenilecektir" denildi.

Haberin Devamı

Esenyurt'ta yaşayan çok sayıda yetişkin ve çocuk, kusma, ishal ve bulantı şikayetleri sonrası şebeke suyundan zehirlendikleri iddiasıyla hastanelere akın etti. Hastanelere 100'ün üzerinde müracaat olduğu öğrenilirken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin ise yapılan testler sonucu suda herhangi bir olumsuzluğun olmadığını söyledi. Bazı vatandaşlar taburcu edilirken, bazılarının ise hastanedeki tedavileri sürüyor.

"NET OLARAK BİR AÇIKLAMA YAPMADI"

Kızını hastaneye yüksek ateş ve ishal sonrası getiren bir anne, "Kademeli olarak artan ateş en son ateşi 38,5 kadar vurdu. Günümüzde ateş deyince akla direkt Kovid geldiği için hemen ambulansla irtibata geçtim. İki tane serum sonrasında ateşi düştü. Doktor şu anda salgın olduğunu söyledi. Net olarak bir açıklama yapmadı ama galiba bir şebeke suyu salgını varmış. Çok fazla çocuk hasta hastaneye gelmiş. Bizde sonuçları bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Esenyurtta 100den fazla kişi hastanelik oldu Şebeke suyundan zehirlenme iddiasıyla ilgili İSKİden açıklama

"ŞEBEKE SUYUNU KULLANMIYORUZ"

Yüksek ateş sonrası çocuğu rahatsızlanan bir başka anne ise, "Biz şebeke suyu kullanmıyoruz. Çocuğum hasta" açıklamasını yaptı.

Çocuklarını hastaneye getiren Ahmet Özkılıç ise, "Önce ateş sonra ishal, kusma. Dün akşam oldu bu. Çok yüksek ateşi vardı. Bize zehirli ishal dediler. Sudan dolayı olmuş herkes bu şikayetten gelmiş. Sudan dolayı olduğunu doktorlar söyledi. Bu nasıl olacak bilmiyorum" dedi.

'SUDAN OLSA BÜYÜKLERDE DE OLUR, İKİ TANE ÇOCUĞUM VAR ONLAR DA OLURDU'

Çocuğunu hastaneye getirilen baba, "Çocuk kustuğu için getirdim. Sudan olsa büyüklerden de olur, iki tane çocuğum var. Onlarda da olur" ifadesini kullandı.

Esenyurtta 100den fazla kişi hastanelik oldu Şebeke suyundan zehirlenme iddiasıyla ilgili İSKİden açıklama
İSKİ: İÇME SUYUNA KANALİZASYON KARIŞTIĞI İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

İSKİ, Esenyurt'ta içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddialarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "İçme suyunda herhangi bir probleme rastlanmadığı, detaylı incelemeler için de numuneler alınmış olup, sonuçları kısa süre içerisinde öğrenilecektir" denildi. Açıklamanın devamında içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddialarının da gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, "Esenyurt İlçesi'nde şehir içme suyu hattına kanalizasyon karıştığı ve şebeke suyundan zehirlenmelerin yaşandığı iddialarının öğrenilmesinin ardından ekiplerimiz, ivedi harekete geçmiştir. Şikâyete konu olan bölgelerden ve diğer yerlerden numuneler alınmış, yapılan ilk kontrol neticesinde içme suyunda herhangi bir probleme rastlanmamıştır. Detaylı incelemeler için de numuneler alınmış olup, sonuçları kısa süre içerisinde öğrenilecektir" ifadelerine yer verildi.

"PERİYODİK OLARAK NUMUNELER ALINMAKTA VE KONTROLLER YAPILMAKTADIR"

Açıklamada, "Öte yandan, İdaremiz ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından içme suyu hatlarından periyodik olarak numuneler alınmakta ve kontroller yapılmaktadır. Bugüne kadar alınan numunelerde herhangi bir olumsuzluğa da rastlanmamıştır. Bununla birlikte, içme suyuna kanalizasyon karıştığı iddiaları da gerçeği yansıtmamaktadır. Atıksu hatları basınçsız, içme suyu hatları ise basınçlı hatlardır. Basınçsız hatlardaki suyun basınçlı hatlara girişi mümkün değildir. Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'İçme suyuna lağım karıştığı' iddiaları, mevcut şartlarda, teknik açıdan da olanaklı değildir. Saygıdeğer İstanbullulara önemle duyurulur."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!